Een bankrekening openen bij ABN Amro

Wat heb je nodig om klant te worden?

  • Een BSN-nummer: Dit is het Nederlandse sofinummer en Belasting Identificatie Nummer. Dit nummer krijg je als je je inschrijft bij de gemeente. Dit is verplicht voor het openen van een bankrekening.
  • Verblijf langer dan 6 maanden in Nederland: Voor het openen van een rekening is het verplicht dat je langer dan 6 maanden in Nederland studeert. Als je hier maar één semester verblijft, is het niet mogelijk om een rekening te openen.
  • Jonger dan 18 jaar? Dan moeten je ouders meekomen: Anders is het niet mogelijk om een rekening bij ABN Amro te openen. Als je jonger bent dan 18 jaar is een afspraak bij een van de bankkantoren noodzakelijk.
  • Bewijs dat je in Nederland studeert: ABN Amro kan je altijd vragen een inschrijvingsbrief, studentenkaart of iets anders te overhandigen waaruit blijkt dat je hier studeert.

Ben je ouder dan 30 jaar? Dan is het helaas niet mogelijk om een studentenrekening te openen, maar je kunt wel een gewone betaalrekening openen via de app of website.

Tip

Gebruik bij het openen van een bankrekening alleen het officiële adres zoals dat bekend is bij de gemeente op de formulieren. 

 

Aanvragen met paspoort

  1. Download de ABN AMRO app via de Apple App Store of Google Play Store.
  2. Klik op de knop voor het openen van een nieuwe rekening en volg alle stappen in de app.

Tip

Heb je hulp nodig bij de stappen in de app? Krijg uitleg.

Na het doorlopen van de stappen in de app is het de beurt aan ABN Amro. Je rekening kan vrij snel geopend worden. ABN Amro houd je via de door jou ingevulde contactgegevens op de hoogte van de status van je aanvraag.

 


Aanvragen zonder paspoort

Je hebt dan een Europese identiteitskaart nodig (geen rijbewijs). Volg onderstaande stappen:

  1. Ga naar de webpagina van ABN Amro
  2. Klik op de knop "Klant worden" en doorloop alle vragen en stappen.
  3. Als alle stappen zijn doorlopen, ontvang je een bevestiging van je aanvraag in je mail. Na het doorlopen van deze stappen is het de beurt aan ABN Amro.

Je wordt via de door jou ingevulde contactgegevens op de hoogte gehouden van de status van je aanvraag. Voor de aanvraag via hun website komt ABN Amro bij je thuis ter identificatie. De partner van ABN Amro, AMP, maakt een afspraak met je voor een bezoek om je te identificeren en de aanvraagdocumenten te ondertekenen.

 

Jonger dan 18 jaar? 

Je kunt een afspraak maken bij een van de kantoren van ABN Amro via 088 - 226 2635. De aanvraag via de kantoren van ABN Amro kan langer duren dan de aanvraag via de app of website. Houd er rekening mee dat een van je ouders of voogden bij de afspraak in Nederland aanwezig moet zijn.