Inschrijven bij de gemeente

Na aankomst in Nederland moet je een afspraak maken met de gemeente Nijmegen of de stad waar je tijdens je verblijf in Nederland gaat wonen. De duur van je verblijf bepaalt de manier waarop je door de gemeente wordt ingeschreven.

Ik blijf maximaal vier maanden

Als je niet langer dan vier maanden in Nederland verblijft, kun je je inschrijven bij de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Voor je RNI moet je een afspraak maken bij de Gemeente Nijmegen. Als je je hebt ingeschreven, krijg je een burgerservicenummer (BSN). Dit is een persoonlijk nummer dat overheidsinstanties en andere officiële instanties gebruiken in hun communicatie met burgers. Je ontvangt een bevestigingsbrief waarin ook je burgerservicenummer staat vermeld. Wij raden sterk aan deze brief met je BSN goed te bewaren.

Ik blijf langer dan vier maanden

Als je langer dan vier maanden in Nederland verblijft, moet je na aankomst een afspraak maken met de Gemeente Nijmegen. Als dit op jouw situatie van toepassing is, ontvang je in augustus (najaarssemester) of januari (voorjaarssemester) een e-mail van Student Admissions met meer informatie over het maken van een afspraak met de Gemeente Nijmegen. Voor deze aanmelding zijn een geldig paspoort of ID en een kopie van je kamercontract nodig. Tijdens de afspraak ontvang je je burgerservicenummer (BSN). Dit is een persoonlijk nummer dat overheidsinstanties en andere officiële instanties gebruiken in hun communicatie met burgers. Je ontvangt een bevestigingsbrief waarop ook je burgerservicenummer staat vermeld. Wij raden sterk aan deze brief met je BSN goed te bewaren.

Contact

Student Admissions kan je helpen bij de aanvraagprocedure en bij praktische zaken rondom je verblijf in Nederland. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op.

+31 24 361 23 45