Nieuws voor studenten

Resultaat 1 - 20 van 70 resultaten
 • Science Café > Complexiteit Doorzien

  De laatste decennia zijn de fundamenten gelegd voor een discipline-overstijgende aanpak van complexiteit, die van ‘complexe systemen’; alles, overal, tegelijk. Peter Sloot en Igor Nikolic zullen ons introduceren in deze boeiende en relevante materie.

 • Beeld Radboud Studentenpanel

  Gezocht: studenten met een mening

  Vind jij ergens iets van? De Radboud Universiteit zoekt studenten die via een studentenpanel hun mening willen geven.

 • logo living lab green office

  Op zoek naar een scriptie- of stagevraagstuk met impact?

  In het Living Lab van het Radboud Green Office koppelen we jouw nieuwsgierigheid en onderzoeksvaardigheden aan een duurzaam vraagstuk vanuit de universiteit of het Radboudumc.

 • Studentenonderscheiding

  Studentonderscheiding voor Maarten Manten

  Dit jaar gaat de studentonderscheiding naar Maarten Manten. Hij ontvangt de onderscheiding tijdens de viering van de 99e Dies Natalis op 20 oktober 2022.

 • RvT Henk Naves

  Henk Naves nieuw lid Raad van Toezicht

  Henk Naves is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Radboud Universiteit. Hij heeft de portefeuille Juridische zaken en Governance en neemt zitting  in de auditcommissie.

 • Groepsfoto van de USR 2022-2023

  USR column oktober

  Elke maand schrijft een lid van de Universitaire Studentenraad (USR) een column om studenten te informeren over actuele ontwikkelingen rondom studenteninspraak binnen de Radboud Universiteit.

 • Afbeelding van het strategische thema diversiteit

  Diversiteit en inclusie op de universiteit: ‘Er is een positieve verandering ingezet’

  Aan de Radboud Universiteit is een positieve verandering ingezet op het gebied van diversiteit en inclusie. Tegelijkertijd mag de universiteit nog proactiever handelen op dit gebied.

 • Collage van portretten

  Kom ook naar de Dies Natalis

  Op donderdag 20 oktober 2022 viert de Radboud Universiteit haar 99e verjaardag met een academische zitting in de Aula en een eucharistieviering in de Studentenkerk.

 • Lifeport Welcome Center opening 19 september

  Lifeport Welcome Center voor internationale kenniswerkers en studenten officieel van start

  Internationale kenniswerkers en studenten - en hun werkgevers en kennisinstellingen - kunnen voortaan op de campus van Radboud Universiteit terecht bij één loket voor hulp bij alle zaken die geregeld moeten worden voor een goed verblijf in de regio.

 • Alles over je pensioen

  Hoe pak je discriminatie en intimidatie aan? Leer het via deze module

  De Radboud Universiteit streeft een veilige, inclusieve en rechtvaardige academische gemeenschap na. De module Tackling Harassment helpt hierbij.

 • Nieuwe website live

  Test de nieuwe Radboud Universiteit website! 

  Ben jij in de week van 10 oktober een uurtje beschikbaar? Dan kun je een cadeaubon van €15 verdienen door onze nieuwe website te testen! 

 • Studenten op de campus

  DEI trainingen en studentambassadeurs programma

  Wij zijn op zoek naar nieuwe studentambassadeurs voor Diversity, Equity en Inclusion (DEI). Doe mee aan de tweedaagse training of het jaarprogramma voor ambassadeurs.

 • Opening Academisch Jaar 2022-2023

  Terugblik op de Opening Academisch Jaar 2022 - 2023

  De Opening van het Academisch Jaar vond plaats op maandag 5 september van 14.00 uur tot circa 15.30 in De Vereeniging. Het programma stond in het teken van het thema 'kansen'.

 • Welkom terug actie 2021

  Radboud Universiteit trakteert

  Ruim achtduizend Radboudstudenten hebben dit jaar de Nationale Studenten Enquête (NSE) ingevuld. Als blijk van dank voor die feedback en de gezamenlijke prestatie van alle medewerkers van de Radboud Universiteit trakteren we donderdag 8 september.

 • Radboudstudent gemiddeld zeer tevreden, maar minder positief over studielast

  Studenten van de Radboud Universiteit zijn gemiddeld zeer tevreden over de opleiding die ze volgen, dit blijkt uit de Nationale Studenten Enquête.

 • Verdiepingstraject Thomas More Stichting

  Ben je op zoek naar een uitdaging naast je studie? Dan kun je deelnemen aan het studieprogramma Thomas More. Dit kleine studietraject bestaat uit kleinschalige bijeenkomsten en een studiereis naar Rome: 20-25 april 2023.

 • Studenten in het gras voor het Huygensgebouw

  Coronamaatregelen start collegejaar

  Het collegejaar zal vanwege de lage besmettingsgraad van start gaan zonder beperkingen. De Radboud Universiteit volgt hierbij de richtlijnen van het RIVM.

 • Onderwijs in een ruimte in het Maria Montessorigebouw

  Onderwijs op de campus

  Na een paar jaar met beperkingen vanwege corona, vindt het onderwijs komend semester weer fysiek op onze campus plaats. Je kunt je docenten en medestudenten dus live leren kennen en samen studeren en discussiëren is weer beter mogelijk.

 • Walk of Wonder: kunstroute op de Radboudcampus

  Wil je inspiratie opdoen tussen je colleges door? Komend jaar wordt De Walk of Wonder gerealiseerd op de campus: een permanente kunstroute die je de mogelijkheid biedt om je te verwonderen en te reflecteren op je eigen leven.

 • Nieuw kassasysteem De Refter

  Nieuw bestel- en kassasysteem bij de campushoreca

  Bij de Refter bestel je de (vegan) burgers, pizza’s en frietjes vanaf 5 september via een bestelzuil of website. Ook bestellen en betalen bij andere horeca gaat nu anders.