Nieuws voor studenten

Resultaat 1 - 20 van 133 resultaten
  • Je tekst door Google Translate halen – datalek of niet?

Veel studenten en medewerkers op de campus maken regelmatig gebruik van gratis vertaalmachines, zoals Google Translate of DeepL. Maar als je je tekst met deze gratis tools vertaalt, is er dan geen sprake van een datalek?

• Portretfoto Tom Elfring

Tom Elfring stopt als decaan van de Faculteit der Managementwetenschappen

Met ingang van 1 maart 2023 stopt Tom Elfring als decaan van de Faculteit der Managementwetenschappen. Vanwege persoonlijke omstandigheden wil hij in het laatste jaar voor zijn emeritaat minder werken. Tom Elfring blijft verbonden aan de faculteit en gaat drie dagen per week als hoogleraar onderzoek doen en onderwijs geven.

• ChatGPT in het onderwijs

ChatGPT: wat betekent dit voor jou als student?

ChatGPT is een kunstmatige intelligentie, die snelle antwoorden op uiteenlopende soorten vragen biedt. De impact van deze tool op het onderwijs en onderzoek heeft daarom onze aandacht. Lees hier wat ChatGPT betekent voor jou als student.

• Combineren kunst en wetenschap

Creatieve studenten, opgelet! Wij komen er graag achter hoe jij denkt over de combinatie van jouw twee vakgebieden: kunst en wetenschap.

• Foto van een sprinter van Breng

Gevolgen stakingen OV 6 tot en met 10 februari

Er wordt maandag 6 februari 2023 tot en met vrijdag 10 februari 2023 gestaakt door personeel van streekvervoerders. Lees wat dit betekent voor jouw onderwijs.

• Meld je aan voor de nieuwe honourslabs

Wil jij met gemotiveerde studenten van verschillende opleidingen enkele weken werken aan een actueel, maatschappelijk relevant thema in een vernieuwende onderwijssetting? Dat kan! Vanaf februari gaan de nieuwe honourslabs van start.

• Groepsfoto van de USR 2022-2023

USR column februari

Deze maand is de column van de Universitaire Studentenraad geschreven door Hugo van Bree, namens de werkgroep Campus and Sustainability. Hoe kan jij bijdragen aan duurzaamheid op de campus?

• Studenten in gesprek

Academisch schrijven: gratis cursus en ondersteuning

Ben je een paper of scriptie aan het schrijven en heb je daarbij behoefte aan ondersteuning? Maak dan gebruik van de cursussen en diensten die de Radboud Universiteit je gratis aanbiedt, in zowel het Engels als ook in het Nederlands.

• Nieuwe kansen na HOVO - Column Han van Krieken

U vraagt, AI schrijft - Column Han van Krieken

'De kern van academische vorming is kritisch omgaan met kennis en van daaruit nieuwe kennis generen. Dat kost moeite. Maar zonder die moeite stokt de ontwikkeling. Natuurlijk zal het mogelijk zijn om voor een AI-gegenereerd essay of scriptie, een aardig cijfer te krijgen, maar de enige die je daar echt mee benadeelt ben je uiteindelijk zelf.' Rector Han van Krieken over chatGPT.

• ChatGPT in het onderwijs

ChatGPT: wat betekent het voor ons onderwijs en onderzoek?

ChatGPT is een kunstmatige intelligentie, die snelle, goed geformuleerde antwoorden op uiteenlopende soorten vragen biedt. De impact van deze tool op het onderwijs en onderzoek heeft daarom onze aandacht.

• Duurzaam naar de campus

Samenrijden, iets voor jou?

Do you come to campus by car and want to save on fuel (costs) and parking fees, contribute to reducing CO2 emissions and make Heijendaal more accessible? Then driving together might be something for you.

• Student die voor een raam studeert

Financiële ondersteuning bij studievertraging

Als je door persoonlijke omstandigheden studievertraging oploopt, kun je mogelijk een beroep doen op financiële ondersteuning vanuit het Profileringsfonds.

• Foto van een sprinter van Breng

Gevolgen stakingen OV 19 en 20 januari

Op donderdag 19 en vrijdag 20 januari zijn er stakingen in het regionaal openbaar vervoer. De tentamens die op de stakingsdagen gepland zijn, gaan door.

• Opschoonactie fietsenstallingen

In week 4 (vanaf 23 januari) worden de oude, kapotte en achtergelaten fietsen verwijderd uit de fietsenstallingen op de campus.

• Medewerkers en studenten graven in een moestuin

Update Community Garden

Word jij ook enthousiast van het idee van een moestuin op de campus? Goed nieuws! Sinds afgelopen zomer wordt een stukje land bij de Hortus omgetoverd wordt tot een bloeiende moestuin. Hier lees je de laatste updates. Help jij ook mee?

• Groepsfoto van de USR 2022-2023

USR column januari

Deze maand is de column van de Universitaire Studentenraad geschreven door Derk Wijkamp. Hij reflecteert op het laatste halfjaar en de onverwachte hoogtepunten.

• NSE 2023

Geef je mening over je opleiding in de Nationale Studenten Enquête 2023

Jouw mening is van belang voor je opleiding en de Radboud Universiteit om de kwaliteit van ons onderwijs en voorzieningen te verbeteren, voor zowel onze huidige als voor onze toekomstige studenten.

• Schurft in Nijmegen

Schurft is een besmettelijke aandoening die momenteel ook rondgaat bij studenten in Nijmegen. Denk je dat je last hebt van schurft? Ga dan naar de huisarts voor behandeladvies of lees meer op ggdgz.nl/scabies.

• Nieuwjaarsbijeenkomst 2023

Terugblik Nieuwjaarsbijeenkomst 2023

De Nieuwjaarsbijeenkomst van de Radboud Universiteit vond plaats op 9 januari 2023 in de Aula. In gesprekken met diverse medewerkers en studenten werd teruggeblikt op 2022 en vooruitgekeken naar 2023.

• Alarmnummer

Alarmnummer 024 36 55555: zet het in je telefoon

De Radboud Universiteit heeft een eigen alarmnummer: 024 36 55555. Bel dit nummer direct bij calamiteiten zoals een ongeval/spoedeisende hulp, brand, bedreigende en onveilige situaties of een incident met gevaarlijke stoffen.