De informatie in dit nieuwsbericht is gericht op studenten aan de Faculteit der Letteren, als je een tentamen maakt aan een andere faculteit kan het zo zijn dat er andere maatregelen van kracht zijn. Ook is het van belang om te kijken wat er in de studiegids voor het vak van je tentamen staat. Hier staat namelijk de belangrijkste informatie over het tentamen zelf, of het digitaal of op papier is, welke hulpmiddelen je mag gebruiken, enzovoorts.
Bereid je voor op je tentamens!
De tentamens komen eraan! Zeker als het de eerste keer is dat je er een gaat maken, is het belangrijk om te weten wat je te wachten staat. Hier vind je alles wat je moet weten om voorbereid bij je tentamen op te kunnen komen dagen!
Regel op tijd: in- en uitschrijven
Check je inschrijving
Om een tentamen te kunnen maken, moet je ingeschreven staan in OSIRIS. Voor de eerste tentamenkans word je automatisch ingeschreven, maar je moet dit zelf goed controleren. Voor een hertentamen schrijf je je zelf in. De inschrijfdeadline is vijf werkdagen vóór de tentamendatum.
Kom je niet? Schrijf je uit
Wist je dat de faculteit geld betaalt voor jouw toetsplek? Ben je dus niet van plan een toets te maken, schrijf je dan uit in OSIRIS. Ongebruikte toetsplekken kosten jaarlijks veel geld, dat beter kan worden besteed aan andere dingen. Zoals de kwaliteit van het onderwijs!
Heb je studentgebonden voorzieningen?
Maak je gebruik van een studentgebonden voorziening, zoals extra tijd of een kleinere toetsruimte? Controleer dan ook goed in OSIRIS of je voorziening correct is gekoppeld aan je toetsinschrijving.
Checklist: meenemen naar je tentamen!
Identiteitsbewijs: Je moet je kunnen identificeren met een geldig ID-bewijs. Een kopie of verlopen ID is niet geldig.
Hulpmiddelen: Bekijk welke hulpmiddelen je tijdens de toets mag meenemen, zoals een woordenboek of rekenmachine.
Bij een digitale toets:
- Studentenpas/Campuskaart: Neem je campuskaart mee om gebruik te maken van de lockers in het Comeniusgebouw.
- S-nummer + wachtwoord: Leer je studentnummer en wachtwoord uit je hoofd om in te loggen bij je digitale toets.
- Toetslocatie + Seatingnummer: Check je toetslocatie en je seatingnummer in je persoonlijk rooster.
Bij een schriftelijke toets:
- Schrijfmiddelen: Je tentamen moet gemaakt worden met pen, dus zorg dat je die bij je hebt.
Kijk goed in de studiegids van je vak welke van deze opties tellen voor jouw tentamen. Je ID-bewijs is voor ieder tentamen verplicht, maar de andere opties zijn afhankelijk van je tentamen.
Tijdens je tentamen
- Huisregels: Wanneer de huisregels worden overtreden, kan dit consequenties hebben voor je tentamen. Niet onbelangrijk dus! Bekijk hier de huisregels van de Radboud Universiteit tijdens het afnemen van toetsen.
- Digitale toetssysteem: Toetssysteem Ans is tegenwoordig het meest gebruikte toetssysteem aan de Radboud Universiteit. Hier lees je alles over het gebruik van toetssoftware, en als je inlogt in je Ans-account vind je ook een voorbeeldtoets om alvast met Ans te kunnen oefenen.
Ten slotte: studeren op de campus
Nu je op de hoogte bent van alle ins en outs over het maken van een tentamen, zit er nog maar een ding op: studeren! Bekijk hier de openingstijden van het Erasmus Studiecentrum, of reserveer een studieplek of -ruimte via PLANON.
Nog meer informatie over tentamens nodig? Vind alles over toetsing aan de Radboud Universiteit hier.
Contactinformatie
Nog vragen over je tentamens? Contacteer het STIP Letteren.
- Organisatieonderdeel
- Faculteit der Letteren
- Thema
- Onderwijs