Studenten in het gras voor het Huygensgebouw
Studenten in het gras voor het Huygensgebouw

Coronamaatregelen start collegejaar

Het collegejaar zal vanwege de lage besmettingsgraad van start gaan zonder beperkingen. De Radboud Universiteit volgt hierbij de richtlijnen van het RIVM.

Wel is het belangrijk om rekening te blijven houden met elkaar. Neem daarom je verantwoordelijkheid op de campus: hou je aan de basisadviezen en we raden je aan om je te laten vaccineren indien je dat nog niet hebt gedaan.

Coronaklachten?

Heb je coronaklachten of ben je in contact geweest met iemand die vermoedelijk besmet is met het virus? Kijk op de website van de Rijksoverheid wat je moet doen. Maak bij klachten direct een testafspraak via coronatest.nl. Twijfel je over je situatie? Doe dan een zelftest voor dat je naar de campus komt.

Richtlijnen Covid-19

Gratis zelftesten

Gratis zelftesten zijn verkrijgbaar op onderstaande locaties. Er geldt een maximum aantal van vier per persoon per keer.

  • Maria Montessorigebouw - ontvangstbalie
  • Elinor Ostromgebouw - ontvangstbalie links
  • Huygensgebouw - ontvangstbalie
  • Linneausgebouw - ontvangstbalie
  • Berchmanianum - ontvangstbalie
  • Erasmusgebouw - ontvangstbalie
  • Grotiusgebouw - ontvangstbalie
  • Universiteitsbibliotheek - portiersbalie

 

Studeren

Al het onderwijs vindt momenteel fysiek plaats op de campus. Lees hoe jouw faculteit omgaat met het opnemen van colleges en beschikbaar stellen van deze opnames. In lijn met de basisadviezen zorgt de universiteit voor goed geventileerde onderwijsruimtes en studiewerkplekken.

Jouw welzijn

Zit je ergens mee, heb je vragen, of zijn er aanpassingen in jouw onderwijs nodig? Neem contact op met de studieadviseur van jouw opleiding. Ook kan je terecht bij je mentor, docenten, of andere studentbegeleiders.

Wat kun je van ons verwachten?

Achter de schermen bereidt de Radboud Universiteit zich voor op verschillende scenario's. Mochten de coronamaatregelen worden aangescherpt, dan vind je de meest recente informatie op www.ru.nl/corona. Ook hoor je van ons via social media (@radboud_uni op Twitter en Instagram).

Vragen?

Heb je vragen in het kader van het coronavrius, mail dan naar info [at] ru.nl.