Computer
Computer

De STIP webpagina's en studiegidsen gaan verhuizen. Wat merken studenten daarvan?

Om succesvol te studeren heb je als student veel informatie nodig. Informatie die momenteel vooral te bereiken is via de studentenportal, of te vinden is op de STIP pagina's van je faculteit en in je Studiegids. Deze webpagina's leven echter nog in onze oude websiteomgeving. Om deze info toekomstbestendig aan te bieden, gaat deze informatie verhuizen. In dit bericht lees je wat je kan verwachten, en wat je nu al kan doen om goed voorbereid te zijn.

Wat gaat er veranderen?

De grootste verandering is dat Informatie voor studenten wordt gecentraliseerd. Dit houdt in de praktijk in dat er vanaf zomer 2024 geen facultaire STIP pagina's meer zijn, maar dat alle algemene studentinformatie te vinden is op ru.nl/studenten. De studentenportal gaat ook verdwijnen. Daarover lees je meer in dit nieuwsbericht. Ook deze info verhuist naar ru.nl/studenten.

Alle informatie die uniek is voor jouw opleiding(sjaarlaag) blijf je vinden in de studiegids. De studiegidsinformatie verhuist naar Osiris. Al deze wijzigingen komen de toegankelijkheid en vindbaarheid van studentinformatie ten goede. 

We nemen de tijd voor deze grote klus

Het centraliseren en overzetten van al deze informatie is een grote klus. Het voorwerk is al in volle gang. Het overzetten van de informatie zal gefaseerd gaan, verspreid over de maand juni en juli. We doen ons uiterste best om alles in augustus verhuist te hebben. In de tussentijd blijft alle informatie beschikbaar, of wordt je automatisch doorverwezen naar de juiste nieuwe webpagina. De studentenportal zal offline gaan vanaf 1 september.

Wat als ik info niet meer kan vinden?

Het kan zijn dat je na deze verandering bepaalde info niet meer kan vinden, omdat het is verplaatst. In dat geval raden we je aan om gebruik te maken van de interne zoekfunctie van de website. Ben je op de campus? Dan kan je ook altijd even langs je facultaire STIP-balie lopen met je vraag. Kan je info écht niet vinden? Mail dan naar communicatie [at] ru.nl

Hoe kan ik me voorbereiden op deze verandering?

We raden je aan om alvast te wennen aan de studentenomgeving op ru.nl, zodat je niet voor een verrassing komt te staan. Browse bijvoorbeeld al eens door de overzichtspagina met alle hoofdonderwerpen voor studenten en de pagina over onderwijs volgen. Daarnaast kan je ook alvast een aantal andere dingen doen:

  • Sla linkjes naar tools die je vaak gebruikt op als bookmark in je browser. Denk bijv. aan je Persoonlijk Rooster, Osiris en Brightspace.
  • Download de belangrijkste studentenapps op je mobiel
  • Bookmark alvast webpagina’s op ru.nl die je later nodig denkt te hebben.