Studenten op de campus

DEI trainingen en studentambassadeurs programma

Wij zijn op zoek naar nieuwe studentambassadeurs voor Diversity, Equity en Inclusion (DEI). Ben je geïnteresseerd in dit thema? Wil je leren hoe je DEI in de praktijk brengt met andere studenten en studentbestuurders? Wil je actief bijdragen aan een inclusief klimaat waarin elke student zich welkom voelt? Wil je DEI actief promoten, signaleren en advies geven over mogelijke DEI-verbeteringen binnen je eigen faculteit? Dan is het DEI Ambassadeursprogramma iets voor jou!

Tweedaagse trainingen

In oktober start weer een tweedaagse DEI-training. De trainingen vinden plaats op vrijdag 14 oktober en vrijdag 21 oktober van 13.00 - 17.00 uur. Ze behandelen de basisprincipes van DEI en richten zich op bewustwording van gedragingen en structuren die onbewust tot uitsluiting van anderen kunnen leiden.

De sessies worden in het Engels aangeboden.

DEI Studentambassadeurs jaarprogramma

Na deze trainingen kun je beslissen of je door wilt gaan met het DEI studentambassadeurs jaarprogramma. In dit programma word je in zeven verdiepende sessies opgeleid tot DEI-ambassadeur waarbij je concreet met DEI aan de slag gaat. We bieden een jaarprogramma waarin je kennis, ervaring en inspiratie opdoet en ruimte hebt om op eigen initiatief DEI te verkennen. We vragen je om hier actief aan bij te dragen en je in te zetten. Het programma verloopt als volgt:

  • Cursusdag 1: basisprincipes van DEI
  • Cursusdag 2: basisprincipes van DEI
  • Online sessie 1: inclusieve projecten
  • Online sessie 2: inclusieve communicatie
  • Online sessie 3: inclusief denken en keuzes maken
  • Online sessie 4: inclusief leiderschap
  • Online sessie 5: praktijkgericht leren
  • Online sessie 6: praktijkgericht leren
  • Online sessie 7: inclusieve duurzaamheid

Ervaringen van vorig jaar

Ben je benieuwd wat de DEI studentambassadeurs vorig jaar hebben bereikt? Bekijk de video en de website voor de DEI toolkit.

Aanmelden en meer informatie

We zoeken binnen elke faculteit twee DEI-studentambassadeurs. Ben je enthousiast en wil je je aanmelden, of heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op met Lia Kleuskens, DEI-coördinator: Lia.Kleuskens [at] ru.nl / 06 31132610. Aanmelden kan tot 10 oktober.

Om je aan te melden, vermeld je je naam, telefoonnummer, e-mailadres en de faculteit waar je studeert, samen met een korte motivatie van 250-500 woorden. Geef ook aan of je geïnteresseerd bent in het volgen van het jaarprogramma of alleen de tweedaagse training.

Contactinformatie

Contactpersoon
Kleuskens, mevr. L.T.B. (Lia)

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.