Twee lachende studenten in een ruimte met kleurrijke vlaggen en posters op de muur in de achtergrond

Ga stemmen of stel jezelf kandidaat! De studentverkiezingen komen eraan

Van 23 t/m 29 mei kun je stemmen voor de verkiezingen van de studentmedezeggenschap. Deze keer worden de nieuwe leden van de Universitaire Studentenraad (USR), de Facultaire Studentenraden (FSR) en verschillende Opleidingscommissies (OLC's) verkozen.

Medezeggenschap is belangrijk

De studentmedezeggenschap zorgt ervoor dat jouw stem binnen de hele universiteit vertegenwoordigd wordt. Door te gaan stemmen heb je indirect invloed op beslissingen die op de universiteit gemaakt worden. Je kan jezelf ook verkiesbaar stellen. Zo kun je direct invloed uitoefenen en meedenken over de toekomst van de Radboud Universiteit.

Bekijk wat de medezeggenschap bereikt heeft

Verkiesbare medezeggenschapsorganen

Deze verkiezingen zijn voor de Universitaire Studentenraad (USR), de Facultaire Studentenraden (FSR) en verschillende Opleidingscommissies (OLC's). Iedere student kan stemmen voor de USR. Je kan alleen stemmen voor de FSR van jouw faculteit en OLC van jouw opleiding.

Leer wat de verschillende organen doen

Download het overzicht met verkiesbare OLC's

Kiesregistercheck - 8 t/m 19 april

Het is belangrijk dat jouw persoonlijke gegevens goed geregistreerd staan. Hiervoor doe je de kiesregistercheck. Deze heeft begin april plaatsgevonden.

Kandidaatstellen - 22 april t/m 7 mei

Deelname aan de medezeggenschap is enorm leerzaam en goed voor zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. De kandidaten zijn op 7 mei bekendgemaakt.

Bekijk de kandidaten

Stemmen - 23 t/m 29 mei

Van 23 t/m 29 mei is het tijd om te stemmen. Je kan stemmen op de Universitaire Studentenraad, de Facultaire Studentenraad van jouw faculteit en indien deze meedoet op de Opleidingscommissie van jouw opleiding.

Stemmen doe je eenvoudig via de link die je op je studentmail ontvangt of via de onderstaande knop. Het kost je slechts 5 minuten en je helpt de universiteit en je medestudenten enorm.

Ga stemmen

Bekendmaking uitslag - 31 mei

De verkiezingsuitslag wordt op vrijdag 31 mei vanaf 16.00 uur feestelijk bekendgemaakt in het CultuurCafé. Alle studenten en medewerkers zijn van harte uitgenodigd om de beknoping bij te wonen onder het genot van een drankje.

De uitslag zal na afloop ook online te bekijken zijn. Hou hiervoor onze website en Instagrampagina in de gaten.

Overdrachtsweek - 3 t/m 7 juni

De overdracht is een belangrijk onderdeel van de medezeggenschap. Zo kunnen nieuwe leden direct uit de startblokken. In april en mei organiseren we voor huidige medezeggenschapsleden trainingen waarin je leert hoe je jouw overdracht succesvol organiseert. Huidige leden zullen hier persoonlijk voor worden uitgenodigd.

Overdrachtsborrel

Tijdens de overdrachtsweek organiseren we op 4 juni een informele borrel waar oude en nieuwe leden elkaar onder het genot van een drankje kunnen ontmoeten. Zo weet je meteen met wie je het komende jaar onderdeel bent van de medezeggenschap. De locatie volgt snel.

Contactinformatie

Vragen over deze verkiezingen of de studentmedezeggenschap? Neem dan contact op met het Ambtelijk Secretariaat via mz [at] ru.nl.