Global Glass House
Global Glass House

Global Glass House: doe mee!

Doe mee met het experiment: ga proefsamenwonen in een internationaal studentenhuis.

Heb jij al eens met een studenten van verschillende nationaliteiten samengewoond? Nee? Zou jij graag studenten van verschillende culturele achtergronden willen ontmoeten en een paar uur willen wonen in een huis met Nederlandse en internationale studenten? Dan is dit je kans!

Op dinsdag 23 en woensdag 24 mei 2023 staat het Global Glass House op het Erasmusplein van de Radboud Universiteit. Dit is een glazen huis waarin in totaal zes Nederlandse en internationale studenten gaan ‘proefsamenwonen’.

Waarom deze campagne?

We zijn er allemaal van op de hoogte dat het in de huidige woningmarkt in Nijmegen heel lastig is om woonruimte te vinden, voor Nederlandse studenten, maar zeker ook voor internationale studenten. Zij lopen bij de zoektocht naar een kamer tegen een verschillende obstakels aan. Zo kunnen huisgenoten het lastig vinden om met cultuurverschillen om te gaan  of zijn ze bang dat er een taalbarrière is .

Ook zien we vaak  kameradvertenties waarbij dikgedrukt ‘no internationals’ of ‘Dutch students only’ staat.

In deze campagne willen we jullie laten zien en ervaren dat het wonen in een internationaal studentenhuis echt een meerwaarde heeft en super leuk is. Het Global Glass House is onderdeel van een grotere campagne met onder andere een videoreeks.

Let’s connect in the Global Glass House and spread the word!

Ga jij deze ervaring aan?

Meld je aan en ervaar zelf de meerwaarde van een internationaal studentenhuis. Je kunt je opgeven voor een of meerdere dagdelen. Zodra de inschrijvingen zijn gesloten worden de uiteindelijke deelnemers gekozen en bekend gemaakt via de mail. Indien je gekozen wordt, ontvang je meer informatie over het programma van die dag en het experiment.

Aanmelden Global Glass House

Global Garden Night 25 mei

Als afsluiter van het Global Glass House organiseren we in samenwerking met de studentenkerk de Global Garden Night. Een avond om nieuwe mensen te leren kennen en gratis te genieten van internationale hapjes en live muziek! Lijkt dat je wat? Meer info en een inschrijflink vind je op de evenementpagina.

Global Garden Night

Contactinformatie

De campagne wordt vanuit de afdeling Student Life and International Mobility georganiseerd. Nu al vagen over deze campagne?

Stuur een mail naar studentenwelzijn [at] ru.nl (studentenwelzijn[at]ru[dot]nl).