International students
International students

Handige informatie voor nieuwe internationale studenten

Online gids: Fun guide to living in Nijmegen

In deze online gids vind je veel informatie, maar ook tips en trucs om het leven als student aan de Radboud Universiteit zo makkelijk en leuk mogelijk te maken!

Lees de online gids

Studentbegeleiding

De Radboud Universiteit begeleidt studenten die om welke reden dan ook hulp nodig hebben om hun studie succesvol af te ronden. Je kunt begeleiding krijgen van studieadviseurs, studentenpsychologen, studentdecanen, studietrainers, studie- en loopbaanadviseurs en vertrouwenspersonen. Een hoop opties. Bekijk in de infographic het totaalaanbod van onze ondersteuning.

Naar de infographic

Naar het volledige begeleidingsaanbod

Social workers voor internationale studenten

Als internationale student krijg je misschien te maken met uitdagingen of problemen om je aan te passen in een nieuwe omgeving. Onze social workers kunnen jou hier bij helpen.

Lees meer of kom langs

Studentenleven in Nijmegen

Studeren is meer dan in de collegebanken zitten. Het is nieuwe mensen leren kennen, jezelf ontwikkelen, op kamers gaan, en iets moois maken van je studententijd. Bezoek activiteiten, word lid van een studentenorganisatie en/of duik de kroeg in. Kom erachter wat bij jou past!

Lees meer

Een netwerk bouwen en ontmoeten

Lees meer over de manieren om in contact te komen met (internationale) medestudenten en een wereldwijd netwerk op te bouwen om je studententijd nog leuker te maken.

Lees meer

Informatie over je verzekering

Heb je als internationale student vragen over je verzekering? Wil je weten of je goed verzekerd bent in Nederland? Je kunt nu de voorlichtingssessie uit januari terugkijken.

Lees meer

Inschrijven bij de gemeente

Na aankomst in Nederland moet je een afspraak maken met de gemeente Nijmegen of de stad waar je tijdens je verblijf in Nederland gaat wonen. 

Lees meer

Meer handige informatie op onze website

Nieuwe internationale studenten

Als internationale student moet je voor en na aankomst in Nijmegen een aantal zaken regelen. Gebruik deze pagina om je verblijf voor te bereiden.

Lees meer

Nieuwe studenten

Begin je studententijd in Nijmegen met een vliegende start. 

Lees meer

Bereid je aankomst voor: checklist

Gebruik deze checklist om je verblijf in Nijmegen voor te bereiden en niets te missen.

Lees meer

Contactinformatie