Vertrouwenspersoon Alessandra Aoki dos Santos
Vertrouwenspersoon Alessandra Aoki dos Santos

Hoe kan de vertrouwenspersoon je helpen?

'Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met de vertrouwenspersonen. Ik heb liever dat je contact opneemt en mij niet nodig hebt, dan dat je me nodig hebt en geen contact opneemt.' Alessandra Aoki Dos Santos vertelt over wat vertrouwenspersonen voor je kunnen betekenen.

‘Vertrouwenspersonen kunnen je begeleiden op het moment dat er iets ongewenst gebeurt tijdens je studie. Dat kan van alles zijn: van een conflict met een medestudent waarbij je het moeilijk vindt om te handelen tot een vervelende situatie met een docent waarbij je twijfelt wat je moet doen. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met de vertrouwenspersonen. Ik heb liever dat je contact opneemt en mij niet nodig hebt, dan dat je me nodig hebt en geen contact opneemt. 

Als vertrouwenspersoon kijk ik samen met je naar je opties wanneer je met vervelende situaties te maken hebt. We kijken dan hoe we het kunnen oplossen op de manier waarop jij dat wilt. Het belangrijkst daarbij is dat alle gesprekken vertrouwelijk zijn en jij altijd de regie houdt: ik ga niet namens jou handelen en problemen oplossen. Vaak bespreek ik verschillende stappen die je kunt nemen, en kan ik aanbieden om aan te sluiten bij bijvoorbeeld moeilijke gesprekken om je te ondersteunen. Soms willen studenten alleen hun verhaal kwijt en handelen we er verder niet naar: als dat voldoende is, dan kan dat ook. Ik kan je ook doorverwijzen naar andere studentbegeleiders zoals je studieadviseur als ik denk dat je daar meer aan hebt.

Heb je een vraag, signaal of melding? Neem, ook bij twijfel, contact met ons op.'

Alessandra Aoki Dos Santos, vertrouwenspersoon voor studenten

Lees meer over vertrouwenspersonen voor studenten

Lees  meer over studentbegeleiding

Dit bericht is onderdeel van een nieuwe serie waarin studentbegeleiders vertellen wat ze voor je kunnen betekenen.