Campagne medezeggenschap medewerkers
Campagne medezeggenschap medewerkers

Laat je stem horen! De studentverkiezingen komen er weer aan

Van 10 t/m 12 oktober vinden er weer verkiezingen plaats voor de studentmedezeggenschap. Deze keer voor drie Facultaire Studentenraden (FSR) en een selectie aan opleidingscommissies (OLC). In dit bericht lees je hoe de planning er uit ziet, hoe je je verkiesbaar kan stellen en hoe je kan stemmen.

Stemmen is belangrijk

Het is belangrijk dat je gaat stemmen, zodat jouw stem en mening binnen de hele universiteit vertegenwoordigd zijn. Afhankelijk van je opleiding kun je stemmen voor je opleidingscommissie en/of je facultaire studentenraad. De verkiezingen voorde Universitaire Studentenraad hebben eerder dit jaar plaatsgevonden. 

Verkiesbare medezeggenschapsorganen

De verkiezingen van oktober zijn van toepassing op een select aantal Opleidingscommissies (OLC) en drie Facultaire Studentenraden (FSR). Dit houdt dus in dat niet alle studenten kunnen stemmen. Je kan alleen stemmen voor een medezeggenschapsorgaan van je eigen opleiding of faculteit. In onderstaande lijst vind je alle verkiesbare organen inclusief het aantal verkiesbare zetels.

Download het overzicht met verkiesbare medezeggenschapsorganen

Planning

Kiesregistercheck: 6 t/m 19 september

Om voor de verkiezingen te kunnen stemmen of om verkozen te worden, is het belangrijk dat je gegevens op de juiste manier in het kiesregister zijn opgenomen. Je moet daarom controleren of je gegevens kloppen. 

Als je klikt op onderstaande button, kan je via SurfConext inloggen. Daar controleer je of je gegevens kloppen en of je bent aangemeld voor de juiste organen. Klik op ‘bevestigen’ als alles in orde is, of op ‘wijzigen’ als je iets wilt aanpassen. Van 6 t/m 19 september kan je je gegevens controleren en het complete kiesregister inzien op het Ambtelijk Secretariaat Medezeggenschap.

Controleer je gegevens

Kandidaatstellen: 25 september t/m 5 oktober

Je kan je kandidaat stellen voor de verkiesbare organen van 25 september t/m 5 oktober. We willen je van harte uitnodigen om je verkiesbaar te stellen! Meer informatie over hoe dit in z'n werk gaat lees je op de pagina over kandidaatstellen voor de medezeggenschap. Als je hier vragen over hebt, of in contact wil komen met een zittend lid, mail ons via stembureau [at] ru.nl (stembureau[at]ru[dot]nl).

Stemmen: 10 t/m 12 oktober

Van 10 t/m 12 oktober kan je stemmen. Studenten die kunnen stemmen ontvangen hier een mail over in de week voorafgaand aan de verkiezingen.

We hopen op een mooie en actieve verkiezingsperiode!

Met vriendelijke groet,

Het Stembureau
Radboud Universiteit

Contactinformatie