Nieuws voor studenten

Resultaat 1 - 20 van 345 resultaten
  • A person looking at their phone and laptop.

Updates rondom makkelijker en veiliger inloggen bij RIS en eduVPN

Steeds meer applicaties en systemen zijn al voorzien van een makkelijkere en veiligere manier van inloggen, namelijk met je nieuwe Radboudaccount en extra authenticatie. Lees hier de updates.

Zorgen en acties op de universiteit - zomerupdate 5

Een update over de gebeurtenissen met betrekking tot het Gaza/Palestina-debat, op de drempel van de zomervakantie.

• Manille

Portret als symbool voor de betrokkenheid van Nijmegen bij slavernij

Historicus Dries Lyna en de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Kathryn Smith maakten een portret van een Indonesische “gewezen lijfeigene” die 200 jaar geleden in Nijmegen leefde. Het portret staat symbool voor de betrokkenheid van de stad bij slavernij.

• Opening Academisch Jaar: Waarheid

Opening Academisch Jaar 2024 - 2025

Meld je nu aan via de ontvangen mail voor de Opening van het Academisch Jaar 2024 - 2025. Het programma van deze Opening van het Academisch Jaar staat in het teken van het thema van 'Waarheid'.

• Logo software Mendeley

Mendeley niet meer op Radboudwerkplekken

De referentiemanager Mendeley is vanaf september dit jaar niet meer beschikbaar in het Software Center van de Radboud Universiteit.

• Edwin van Meerkerk, hoogleraar Cultuureducatie

Edwin van Meerkerk onderscheiden met bijzondere duurzaamheidsprijs

Een prijs voor duurzaamheid in het onderwijs ingesteld door studenten zelf. Hoogleraar Cultuurstudies Edwin van Meerkerk werd eind juni gehonoreerd met de Best Practice Award SustainaBUL, ingesteld door Studenten voor Morgen.

• Persoon die met mobiel foto maakt van bergen

Ik ga op reis en neem mee ... zonnebrand en VPN

Ik ga op reis en neem mee ... wandelschoenen, favoriete boek, mijn telefoon en tablet. Ga zorgeloos op reis door naast het kopen van zonnebrand ook stil te staan bij de veiligheid van je apparatuur en data.

• In memoriam Victor Dupont

Vandaag ontvingen wij het zeer droevige bericht dat onze student Victor Dupont is overleden.

• OneDrive icoon

OneDrive geblokkeerd maand na jouw vertrek bij de universiteit

Een maand na je vertrek wordt je Radboud Microsoft-account geblokkeerd en kun je niet meer bij je bestanden in OneDrive. Kijk dus tijdig welke bestanden weg kunnen, welke bestanden je aan anderen overdraagt en wat je (eventueel) zelf wil houden.

• Guido van Gemert voor een van de bomen op de campus. De bomen op de campus kun je beter leren kennen op de website Date a Tree

Date a Tree: Tinderen met een boom voor beter contact met de natuur

Er staan zo’n zesduizend bomen op de campus, maar wie kent ze echt? Vanuit deze gedachte wordt op 18 juni ‘Date a Tree’ gelanceerd, een unieke datingsite die de bezoekers aanmoedigt contact te zoeken met een geliefde boom.

• studenten SSH& bonus

Clustering van internationale studenten is groter probleem dan toename

Tot een paar jaar geleden zette de Nederlandse regering vol in op het aantrekken van meer internationale studenten. Nu is die houding compleet omgeslagen. Socioloog Tijmen Weber onderzocht de migratiepatronen van deze groep studenten.

• Students on campus

Jaarverslag 2023: Van betekenis

Het Jaarverslag 2023 van de Radboud Universiteit is verschenen. Uiteraard bevat het alle relevante feiten, cijfers en de jaarrekening, maar het schenkt ook aandacht aan onderzoek, onderwijs en aan het welbevinden van studenten en medewerkers.

Statement rondom aangekondigde lezing maandag 10 juni 2024

Situating Palestine heeft Mohammed Khatib uitgenodigd om te spreken op de campus op 10 juni. In de context van brede onrust op dit moment is dit aanleiding om de bijeenkomst niet binnen de muren van de universiteitsgebouwen te laten plaatsvinden.

• Radboud universiteit huistijl beeld

Burgemeester wijst plek aan voor demonstreren op de campus Radboud Universiteit

Gaza/pro-Palestina-demonstraties op de campus van de Radboud Universiteit mogen alléén nog plaatsvinden op een door de burgemeester aangewezen plek, naast het Elinor Ostromgebouw, op locatie P7a.

• Thomas van Acquinogebouw na bezetting

Bezetting en vernieling TvA 1 en ontruiming tentenkamp

Gisteren aan het eind van de middag hebben actievoerders Thomas van Aquinostraat 1 bezet.

• Campussessie zomer

Projectplan Prevent-Care-Cure in de startblokken

In december 2023 heeft het college van bestuur een plan van aanpak sociale veiligheid gepresenteerd: ‘Prevent - Care - Cure’. We hebben dit plan van aanpak nu uitgewerkt in een projectplan, dat we komende twee jaar gaan uitvoeren.

• Nacht van de Ruimte Instagram

Zon centraal tijdens De Nacht van de Ruimte

De zon geeft warmte, licht en energie. Op 20 juni, de langste dag van het jaar, brengt de Nacht van de Ruimte een ode aan de zon. Experts gaan in gesprek over nieuw satelliet-onderzoek, zonne-ontwerp in kleding, kernfusie en zonne-energie.

• Foto José Sanders

Over luisteren - Column José Sanders

We hebben als cvb veel oproepen gekregen om ons duidelijker uit te spreken over, of vóór, of juist tegen de eisen van actievoerende studenten en de medewerkers die hen ondersteunen. Luisteren naar de meerstemmigheid is daarbij hard nodig.

• Een student zit te studeren in het Huygensgebouw met een open boek voor zich. Hij draagt een rode Radboudhoodie, heeft oortjes in en houdt een pen vast.

Ga goed voorbereid je laatste tentamenperiode in

Voor de meeste studenten begint op 10 juni de laatste tentamenperiode. Bekijk de informatie op deze pagina om jezelf goed voor te bereiden op je laatste tentamens en deadlines.

• Iemand schrijft met een pen op de witte achterkant van een rood kaartje waarop staat 'Thank you!'.

Uitslag studentverkiezingen 2024

Na een spannende verkiezingsperiode is de uitslag voor de studentverkiezingen van 2024 bekend. De verkozen studenten zullen hun plaats nemen in de studentmedezeggenschap van het collegejaar 2024-2025.