Campagne medezeggenschap medewerkers

Laat je stem horen voor de FSR en OLC's van Sociale Wetenschappen!

Van 10 t/m 12 oktober vinden er weer verkiezingen plaats voor de studentmedezeggenschap. Aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen kun je stemmen voor de Facultaire Studentenraad (FSR) en een select aantal Opleidingscommissies (OLC). In dit bericht lees je hoe de planning er uit ziet, hoe je je verkiesbaar kan stellen en hoe je kan stemmen.

Stemmen is belangrijk

Het is belangrijk dat je gaat stemmen, zodat jouw stem en mening binnen de hele universiteit vertegenwoordigd zijn. Afhankelijk van je opleiding kun je stemmen voor je opleidingscommissie en/of je facultaire studentenraad. De verkiezingen voorde Universitaire Studentenraad hebben eerder dit jaar plaatsgevonden.

Verkiesbare medezeggenschapsorganen

Aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen kan er gestemd worden op de Facultaire Studentenraad (FSR) en een select aantal Opleidingscommissies (OLC). Je kunt alleen stemmen voor de OLC van je eigen opleiding, dat betekent dat niet alle studenten voor een OLC kunnen stemmen. Wel kunnen alle studenten stemmen voor de FSR. In onderstaande lijst zie je alle verkiesbare organen inclusief het aantal verkiesbare zetels:

Facultaire Studentenraad (FSR):

• Faculteit der Sociale Wetenschappen (1 zetel)

Opleidingscommissies (OLC):

• B Artificial Intelligence (1 zetel)
  • B Pedagogische Wetenschappen (4 zetels)
  • B Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs (3 zetels)
  • M Anthropology and Development Studies (3 zetels)
  • M Artificial Intelligence (3 zetels)
  • M Communicatiewetenschap (3 zetels)
  • M Onderwijswetenschappen (3 zetels)
  • M Pedagogische Wetenschappen (3 zetels)
  • M Psychologie (3 zetels)
  • M Sociologie (3 zetels)
  • M Behavioural Science (research) (3 zetels)
  • M Cognitive Neuroscience (research) (4 zetels)
  • M Linguistics and Communication Sciences (research) (3 zetels)
  • M Social and Cultural Science: Comparative Research on Societies (research) (3 zetels)

Kiesregistercheck: 6 t/m 19 september

Om voor de verkiezingen te kunnen stemmen of om verkozen te worden, is het belangrijk dat je gegevens op de juiste manier in het kiesregister zijn opgenomen. Je moet daarom controleren of je gegevens kloppen.

Als je klikt op onderstaande button, kan je via SurfConext inloggen. Daar controleer je of je gegevens kloppen en of je bent aangemeld voor de juiste organen. Klik op ‘bevestigen’ als alles in orde is, of op ‘wijzigen’ als je iets wilt aanpassen. Van 6 t/m 19 september kan je je gegevens controleren en het complete kiesregister inzien op het Ambtelijk Secretariaat Medezeggenschap.

Controleer je gegevens

Kandidaatstellen: 25 t/m 29 september

Je kan je kandidaat stellen voor de verkiesbare organen van 25 t/m 29 september. We willen je van harte uitnodigen om je verkiesbaar te stellen! Meer informatie over hoe dit in z'n werk gaat lees je op de pagina over kandidaatstellen voor de medezeggenschap. Als je hier vragen over hebt, of in contact wil komen met een zittend lid, mail ons via stembureau [at] ru.nl (stembureau[at]ru[dot]nl).

Stemmen: 10 t/m 12 oktober

Van 10 t/m 12 oktober kan je stemmen. Studenten die kunnen stemmen ontvangen hier een mail over in de week voorafgaand aan de verkiezingen.

We hopen op een mooie en actieve verkiezingsperiode!

Met vriendelijke groet,

Het Stembureau