Een student met een koptelefoon op achter een computer in het Comeniusgebouw.

Let op: nieuwe regels wachtwoord vergeten bij een digitale toets

Vanaf 11 december 2023 veranderen de regels bij het vergeten van je wachtwoord tijdens een digitale toets. Het is vanaf dan niet meer mogelijk om een tijdelijk wachtwoord te krijgen en alsnog deel te nemen aan de toets. Hieronder lees je wat de nieuwe werkwijze wordt.

1. Zorg dat je je studentnummer en wachtwoord uit je hoofd kent. Het is tijdens een toets niet mogelijk om gebruik te maken van je telefoon of laptop. Je hebt daarom geen toegang tot opgeslagen wachtwoorden of wachtwoordmanagers.
  2. Controleer dit ruim op tijd voordat je een toets moet maken. Kijk bijvoorbeeld of je kunt inloggen bij Cirrus door zelf je gebruikersnaam en wachtwoord in te typen zonder gebruik te maken van je opgeslagen wachtwoorden.
  3. Kom je er tijdens de controle achter dat je je wachtwoord niet meer weet? Wacht dan niet tot de toets met het opnieuw instellen hiervan, maar neem direct contact op met de ICT Helpdesk via 024-3622222.
  4. Je ontvangt van de ICT Helpdesk een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Deze link ontvang je op je privémailadres. Zorg er daarom voor dat deze goed staat ingesteld via Studielink.

Wachtwoord alsnog vergeten?

Mocht je bij aanvang van een toets toch je wachtwoord niet weten, dan word je gevraagd de zaal te verlaten. Je kan dan zelf proberen om buiten de zaal contact op te nemen met de ICT Helpdesk om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Alle tijd die je hierdoor verliest wordt niet gecompenseerd. Als je je wachtwoord niet weet en het opnieuw instellen niet lukt, dan kan je niet deelnemen aan de toets.