Twee mobiele telefoons met de podcasts Prutswerk en Bottle Up op het scherm
Twee mobiele telefoons met de podcasts Prutswerk en Bottle Up op het scherm

Luister óf praat mee: podcasts en videos van de Radboud Universiteit

Wist je dat de Radboud Universiteit haar eigen podcasts heeft voor en door studenten? Laat je inspireren door de verhalen van medestudenten over verschillende onderwerpen. Luister naar de Radboud Go Abroadcast, Prutswerk, Bottle Up in je favoriete podcast app.

We zijn altijd op zoek naar studenten die hun verhalen willen delen in één van deze podcasts. Heb je interesse om mee te doen aan Prutswerk, Bottle Up of de Radboud Go Abroadcast? Hier lees je meer over de podcasts en hoe je je opgeeft. Ook zijn we op zoek naar deelnemers aan een nieuwe videoserie.

Radboud Go Abroadcast

Heb jij een gedeelte van je studie in het buitenland doorgebracht? En wil jij je (goede en minder goede) ervaringen tijdens je buitenlandverblijf delen met anderen? Dan spreken we je graag! Mail naar maaike.vangerven [at] ru.nl (maaike[dot]vangerven[at]ru[dot]nl). Opnames vinden plaats op 6, 9, 15 en 20 december.

De Radboud Go Abroadcast is een podcast over uitwisselingen tijdens je studie. In verschillende afleveringen word je meegenomen in het gehele proces rondom je buitenlandverblijf: van de keuze om naar het buitenland te gaan tot aan terugkomst, en alles wat je moet regelen, kan ervaren, of tegenaan kan lopen ertussenin.

De eerste aflevering van de Go Abroadcast is binnenkort te beluisteren.

Prutswerk

Ben jij een student met een faalverhaal over werk? Zoals een bijbaan die niet goed beviel, het lastig vinden om te solliciteren of geen idee hebben wat voor werk je na je opleiding wilt doen? Dan gaan we er graag over met je in gesprek tijdens een aflevering van Prutswerk. Geef je op door een mailtje te sturen naar studentenwelzijn [at] ru.nl (studentenwelzijn[at]ru[dot]nl).

Prutswerk is een podcast over falen, gecreëerd door studenten van de Radboud Universiteit. In afleveringen van twintig minuten bespreekt Lianne met verschillende ‘faalexperts’ wat in hun leven niet geheel vlekkeloos verliep, én hoe zij hier nu op terugkijken. Want laten we eerlijk zijn, er gaat nooit een dag voorbij zonder fouten te maken.

Luister naar Prutswerk op Spotify en Apple Podcasts.

Bottle Up

Ben jij een internationale student en liep je tegen dingen aan tijdens je verblijf in Nederland? We horen je ervaringen graag in een aflevering van Bottle Up. Geef je op door een mailtje te sturen naar studentenwelzijn [at] ru.nl (studentenwelzijn[at]ru[dot]nl).

Bottle Up is een Engelstalige podcast van de Radboud Universiteit over de moeilijkheden van internationale studenten. In elke aflevering gaat host Emma in gesprek met een andere internationale student. Wat was lastig tijdens hun eerste weken in Nederland? Waar hebben internationale studenten nog steeds last van? Het is tijd om te praten over de struggles die we allemaal weleens hebben en elkaar te helpen!

Luister naar Bottle Up op Spotify en Apple Podcasts.

Radboud Generaties

Wil jij je ervaringen met studeren aan de Radboud Universiteit bespreken met een alumnus? Voor een nieuwe videoserie zijn we op zoek naar studenten die met een ouder of grootouder in gesprek willen over hun studententijd. Dit kan een eigen familielid zijn, maar ook een alumnus die je niet eerder hebt ontmoet. Zijn de campus, het studentenleven en de studieprogramma’s veel veranderd de afgelopen jaren? Of zijn er ook dingen hetzelfde gebleven? We horen het graag! Geef je op door een mailtje te sturen naar communicatie [at] ru.nl (communicatie[at]ru[dot]nl). Opnames vinden plaats in januari en februari.