Winter op de campus

Ondersteuning tijdens de feestdagen

De feestdagen zijn voor velen een tijd om naar uit te kijken, maar voor net zo veel mensen zijn het ook moeilijke dagen. Het kan zijn dat je juist in deze periode behoefte hebt aan wat extra ondersteuning.

Tijdens de feestdagen zijn de studentbegeleiders van de Radboud Universiteit even niet bereikbaar. Toch sta je er uiteraard niet alleen voor. Ben je op zoek naar gezelschap, advies, een luisterend oor, of maak je je zorgen om iemand anders? Lees hier meer over waar je terecht kunt voor (zelf)hulp.

Sociale activiteiten in de Studentenkerk

Ga of kun je met kerstmis niet naar huis, en heb je behoefte aan gezelschap? De Studentenkerk is ook tijdens de feestdagen een ontmoetingsplek. Je bent van harte welkom om aan te sluiten bij de activiteiten op 24, 25 of 26 december. Hier zie je het volledige programma.

Zelfhulp met Gezondeboel

Het platform Gezondeboel biedt voor de feestdagen het gratis zelfhulpprogramma ‘Gemis bij speciale momenten’ waarin je advies krijgt over omgaan met gemis. Aan de hand van video’s bereid je je zo goed mogelijk voor op een speciaal moment, krijg je advies over hoe je om kan gaan met gemis tijdens dit moment, en leer je hoe je uiteindelijk zo goed mogelijk terugkijkt op deze periode.

Gezondeboel biedt meer zelfhulpprogramma’s over (mentale) gezondheid. Je kunt via dit platform meer leren over onderwerpen als eenzaamheid, prestatiedruk, of het vinden van een goede balans tussen studeren en sociale activiteiten. Maak gratis een account aan met je Radboud e-mailadres. Meld je hier aan voor Gezondeboel

Heb je behoefte aan een gesprek?

Praten over dingen die je dwarszitten lucht op. Daarom kun je gratis chatten of bellen met een getrainde vrijwilliger via de Alles Oké supportlijn. Alles is bespreekbaar en volledig anoniem wanneer jij daar behoefte aan hebt. Kijk op https://www.allesoke.nl/ of bel naar 0800-0450.

Spoed

Heb je acuut hulp nodig met je gezondheid, en is de situatie heel urgent? Neem dan direct contact op met je huisarts. Buiten kantooruren bel je de huisartsenpost voor Nijmegen: 0900- 8880. Bel de 113 hulplijn bij zelfmoordgedachtes via telefoonnummer 113 of kijk op www.113.nl. Neem ook contact met hen op als je je ernstige zorgen maakt over iemand anders.​