Drie studenten zitten pratend naast elkaar in het gras op de campus. De foto is vanaf de achterkant genomen en in de verte zie je de Universiteitsbibliotheek. Het is zonnig weer met een blauwe lucht.

Ontdek de Mental Health Weeks

Van 13 t/m 23 mei vinden de Mental Health Weeks plaats. Doe mee aan laagdrempelige workshops, bezoek theatervoorstellingen en sluit met ons af tijdens de Global Garden Night.

Stress, deadlines en prestatiedruk - we hebben er allemaal wel eens last van. Maar het is ook belangrijk af en toe bewust stil te staan bij je mentale gezondheid en welzijn. Het doel van de Mental Health Weeks is om extra aandacht te besteden aan je mentale gezondheid en hier met anderen open over te praten.

Het brede aanbod aan activiteiten geeft je de kans om jezelf te ontdekken, hulp te vragen, fouten te maken en mensen toe te laten. Je kunt onder andere gratis deelnemen aan laagdrempelige workshops, theatervoorstellingen en lezingen over mentale gezondheid en het doorbreken van stigma's.

Bekijk het programma van alle deelnemende instellingen

De Mental Health Weeks zijn een initiatief van het ROC, de Radboud Universiteit, de HAN, de Gemeente Nijmegen en Ieder Talent Telt.

Programma Radboud Universiteit

Bekijk hieronder de activiteiten die worden georganiseerd door de Radboud Universiteit.

DatumNaam activiteitTijdenLocatieTaal
Maandag 13 meiWorkshop Inside out19.00 - 21.00JongerenLab (Van Berchenstraat 3b)NL
Dinsdag 14 meiTheaterworkshop De kunst van het prutsen10.00 - 12.00EOS N 01.770NL
 Workshop The healing power of writing17.00 - 18.30EOS N 01.120EN
Woensdag 15 meiLecture performance en workshops Wisselgeld19.00 - 20.00Theaterzaal 'C'EN
Donderdag 16 meiTheatervoorstelling 'Groeten uit de GGZ'19.00 - 21.00Theaterzaal 'C'NL
Dinsdag 21 mei3D tripping car10.00 - 18.00De RefterNL/EN
 Workshop middelengebruik13.30 - 14.30MM 03.610NL
Woensdag 22 meiWorkshop SoulCollage maken12.30 - 14.30EOS N 01.525EN
Donderdag 23 meiGlobal Garden Night18.00 - 22.00StudentenkerkNL/EN

Contactinformatie

Vragen over de Mental Health Weeks? Neem dan gerust contact met ons op via studentenwelzijn [at] ru.nl.

Organisatieonderdeel
Student Affairs