podcast illustratie dag uit het leven van
podcast illustratie dag uit het leven van

Podcast: Het Leven uit een Dag

Hoe ziet een dag van je leven eruit als je een verstandelijke of lichamelijke beperking hebt en je studeert aan de Radboud Universiteit? Worstel je zelf met dyslexie, AD(H)D, een (chronische) ziekte of langdurige psychische klachten? Of wil je weten hoe andere studenten daarmee omgaan? Dan is deze nieuwe podcast voor jou!

In 'Het Leven uit een Dag' nemen verschillende studenten van de Radboud Universiteit je mee in een dag uit hun leven met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Om hun hoofd of lichaam beter te begrijpen, stellen ze vragen aan wetenschappers en deskundigen. Vragen als ‘Waarom heb ik de concentratie van een vaatdoek?’, 'Hoe druk je uit hoe je je voelt in tijden van taalinflatie?' en ‘Waar komen paniektriggers vandaan?’ bestieren het gesprek, maar ook: ‘Wat voor ondersteuning is er mogelijk vanuit de universiteit?’ en ‘Kan er meer ruimte gemaakt worden in de fietsenstalling voor mijn driewieler?’ Daarnaast kom je in deze podcast ook meer te weten over de wetenschap achter deze uitdagingen en leer je waar je terecht kunt voor ondersteuning binnen de Radboud Universiteit, bijvoorbeeld als je AD(H)D, een lichamelijke beperking of paniekaanvallen hebt. 

De eerste aflevering staat nu online en gaat over studeren met ADHD. 

Luister via Spotify

Luister via Apple Podcasts

Elke maand verschijnt er een nieuwe aflevering.

Contactinformatie

Meer informatie? Neem contact op met het team studentenwelzijn via: studentenwelzijn [at] ru.nl (studentenwelzijn[at]ru[dot]nl).