ehbo wellbeing

Radboud Welcomes Newcomers – Word een buddy!

Studeer je aan de Radboud Universiteit en lijkt het je leuk om vluchteling studenten wegwijs te maken op onze universiteit? Wil je graag bijdragen aan de academische integratie van deze studenten? Dan is het buddyproject van Radboud Welcomes Newcomers misschien wel iets voor jou.

Radboud Welcomes Newcomers is een buddy project gestart om de studenten met een vluchtelingenachtergrond in het programma te ondersteunen in het dagelijks (studenten)leven aan de Radboud Universiteit. Jij als buddy ontdekt misschien wel nieuwe perspectieven, nieuwe ervaringen, en misschien eindig je zelfs wel met een nieuwe vriendschap.

Voor de duur van één periode (10 weken) word je gekoppeld aan een student binnen het Radboud Welcomes Newcomers programma. We vragen je om minstens één keer per twee weken met de student af te spreken en deze te helpen met vragen omtrent locatie van lessen, online leeromgevingen, academische vaardigheden etc.

Deelname is op vrijwillige basis. Aan het begin van het traject kun je meedoen aan een training interculturele communicatie. Als je meedoet aan deze training, ontvang je hiervoor een certificaat. Daarnaast zijn er tijdens het blok verschillende sociale activiteiten waar jij samen met je gematchte student voor worden uitgenodigd.

Lijkt het je leuk om buddy te worden?

Schrijf je hier in