overzicht medailles van Team Nijmegen tijdens de GNSK 2023
overzicht medailles van Team Nijmegen tijdens de GNSK 2023

Team Nijmegen vierde op GNSK 2023

In 2023 deed #TeamNijmegen mee aan het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) in Wageningen waar zij met 2145 punten en 12 medailles maar liefst 4e zijn geworden van alle studentensportsteden van Nederland. Veel mooie prestaties dus, maar wie heeft dat allemaal neergezet? De Nijmeegse Studenten Sportraad (NSSR) vat de resultaten samen:

Zes keer goud voor vijf studentensportverenigingen

De echte high-flyers dit weekend waren FC Kunde, KUNST, Profectus, Trajanum en Ha-Stu. Turnverenging KUNST heeft bij zowel de dames- als de herenwedstrijden maar liefst twee gouden medailles binnengehaald. Bij Ha-Stu’s handbalteams wist het herenteam er daar ook nog één bij te brengen, en hun damesteam lukte het om brons te pakken. De krachtsporters van Profectus stuurden slechts één man gestuurd, maar deze was wel de sterkste van de 120 klasse en werd dus eerste! Het felle dames basketbalteam van Trajanum kon hier ook nog wel aan tippen won er nog een gouden medaille bij, waarna snelle voetbalteam van FC Kunde er graag nog een winst bovenop deed met weer een gouden medaille.

Zilver voor squash en schermen

Het squashteam van de Boosters is 2e geworden. En last but not least, de schermers van Don Quichote. Met drie gezonden teams wisten ze maar liefst t 4 medialles te pakken (1x zilver en 3x brons), op zowel teamniveau als individueel bij de dames als heren. Daarbij wonnen ze de teamwedstrijd om brons tegen Delft met 45-44, super spannend dus! En hoewel ze geen medailles mee naar huis namen, blijft Nijmegen natuurlijk super trots op het badmintonteam van Stuban en het zwemteam van Hydrofiel die beiden een goede 4e en 5e plaatsen wisten te verwerven.

Groot Nederlands Studenten Kampioenschap

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is met ruim 2000 sporters, begeleiders en vrijwilligers een van de grootste studentensportevenementen van Nederland. Studentensport Nederland organiseerde dit jaar de 63e editie op 9, 10 en 11 juni in Wageningen. Studentensporters uit alle studentensteden van Nederland streden in 14 verschillende sportdisciplines om de titel van Nederlands Studentenkampioen. Het GNSK zal in 2024 op 7, 8, 9 juni plaatsvinden in Rotterdam.

Contactinformatie

Meer weten over de Nijmeegse studentensport? Neem contact op met de NSSR: