Terugblikken op de Radboud Wellbeing Week 2021

Week ‘Dare to Fail’ en hopen dat jullie een inspirerende week hebben gehad! Hopelijk heeft deze week je uit kunnen dagen om wél te falen. Want wanneer je leert om te gaan met falen, vermindert dat de negatieve kanten van prestatiedruk.

Prutswerk magazine

De afgelopen maanden hebben de studenten van het Radboud Creative Collective hard gewerkt aan een online magazine, Prutswerk, waarin ze de taboe van falen doorbreken en fouten en imperfecties bespreekbaar maken. De ruimte voor mislukkingen, hoe waardeloos of waardevol dan ook, is beperkt. Zonde, vinden zowel studenten als medewerkers van de Radboud Universiteit.

De inspirerende, grappige, soms gênante, maar bovenal openhartige en mooie verhalen van studenten, docenten en medewerkers binnen de Radboud Universiteit laten zien dat het ook wel eens misgaat. Dat gebeurt ons allemaal. Laten we leren van elkaars onzekerheden en deze delen met elkaar!

Nieuws over welzijn

Campusmagazine Vox schreef deze week over De dunne lijn tussen FOMO en burn-out. Bij Radboud Recharge lees je onderzoeksnieuws over welzijn, bijvoorbeeld Een gezonde samenleving vraagt ook om medemenselijkheid.

Healthy Student Life onderzoek

Heb je afgelopen maandag de uitnodiging voor het Healthy Student Life onderzoek al ontvangen? De Radboud Universiteit doet grootschalig onderzoek naar studentenwelzijn. Check je Radboud mailbox voor de Healthy Student Life vragenlijst en doe mee!

Student Support

Naast al deze initiatieven kan het voorkomen dat je toch wat extra ondersteuning nodigt hebt, bijvoorbeeld voor het aanpakken van studieproblemen en/of persoonlijke problemen. Je staat hier niet alleen voor: de Radboud Universiteit heeft begeleiders waar je terecht kunt. Op de website van Student Support vind je een overzicht van verschillende mogelijkheden om hulp te zoeken.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.