Daria speelt piano in De Vereeniging
Daria speelt piano in De Vereeniging

Unieke kans voor muziekliefhebbers

Wil jij bijdragen aan Radboud Art & Science Festival? In een project met Piano Biënnale verkennen we hoe muziek en geluid een rol spelen in het heden en verleden van de universiteit én kijken we hoe dit alles vertaald kan worden naar een muzikale voorstelling.

Samen met Piano Biënnale aan de slag

We zoeken studenten mee willen denken en doen, die betrokken willen zijn bij het creatieve proces dat leidt tot een voorstelling, en dat vanuit hun eigen achtergrond en betrokkenheid. Het eindpunt van de werkzaamheden ligt in oktober 2023. Hoe zit dit project in elkaar?

  • Deze zomer is er een (online) introductiebijeenkomst tussen de deelnemers, pianist Daria van den Bercken en componist David Dramm (exact moment wordt nog gepland).
  • Op 1 en 2 september is er een workshop voor input en inspiratie. We bezoeken verschillende gebouwen op de campus van de Radboud Universiteit. In dit proces ondervinden we hoe muziek en geluid een rol spelen in het verleden en heden van de universiteit, en hoe dit vertaald kan worden naar een muzikaal optreden.
  • Tussen september en oktober komen de deelnemers nog twee keer samen.

 

Meedoen?

Heb je interesse om hier aan mee te werken of wil je meer informatie? Stuur zo snel mogelijk een mailtje naar artandscience [at] ru.nl (artandscience[at]ru[dot]nl) met een korte motivatie van ongeveer 100 woorden.

 

Radboud Art & Science

In 2023 viert de Radboud Universiteit haar honderdste verjaardag. Als onderdeel van de feestelijkheden vindt tussen 18 en 21 oktober 2023 het Radboud Art & Science festival plaats. In een aantal projecten ontwikkelen studenten samen met makers (kunstenaars, schrijvers, musici, dansers) verschillende presentaties en voorstellingen die onderdeel vormen van het festival. We verdiepen ons in het erfgoed, de geschiedenis en de dagelijkse gang van zaken van de universiteit, en gaan op zoek naar de verhalen van studenten, onderzoekers en andere medewerkers. Daarbij is er onder meer aandacht voor de identiteit van de Radboud Universiteit: waar komen we vandaan, waar staan we en hoe kijken we naar de toekomst?