Groepsfoto van de USR 2022-2023
Groepsfoto van de USR 2022-2023

USR column februari

‘De tijd vliegt voorbij wanneer je een drukke periode hebt. Zo ook voor ons als USR-leden. Het is raar om te schrijven dat we alweer halverwege zijn, terwijl we gevoelsmatig eigenlijk pas net zijn begonnen. Maar dat motiveert ons wel extra om te zorgen dat we in ons jaar nog echt mooie dingen voor elkaar kunnen krijgen.

Portretfoto Hugo van Bree

Namens de werkgroep Campus and Sustainability mag ik de eerste column van het tweede semester schrijven. Hierin zal ik kort wat vertellen over een aantal projecten waar wij ons druk mee bezig houden dit jaar, en wat we dit jaar al hebben bereikt.

Een van de belangrijke veranderingen die we dit jaar al hebben bewerkstelligd, is een studentenontbijt in de Refter. Ontbijten is voor iedereen erg belangrijk, maar veel studenten hebben niet altijd de tijd om 's morgens goed te ontbijten. Daarom hebben wij gepleit voor een mogelijkheid voor studenten om op de campus te kunnen ontbijten voor een schappelijke prijs. Dit heeft tot resultaat geleidt: binnenkort is het mogelijk om een vegetarisch of veganistisch ontbijtje te krijgen op de campus tussen 8 en 11 uur ‘s ochtends.

We hebben dit jaar naast het ontbijt ook een andere mooie verandering weten te behalen. Studentenpartij AKKUraatd heeft vanaf het begin van dit collegejaar aangegeven graag een studenthovenier te willen invoeren op deze campus. Dit is een leuke bijbaan voor de student en daarnaast heeft het tot doel om de campus ook binnen de gebouwen te blijven vergroenen. Mocht je interesse hebben om studenthovenier te worden, neem dan zo snel mogelijk contact op met akkuraatd [at] akku.nu (akkuraatd[at]akku[dot]nu).

Als USR hebben we ook jullie hulp nodig! De universiteit heeft een klankbordgroep duurzaamheid, en daarvoor zijn ze op zoek naar studenten. De klankbordgroep bestaat uit een groep studenten die samen met de duurzaamheidsofficer ideeën en stukken bespreekt, waar de universiteit zich mee bezig houdt. Daarnaast kunnen we ook zelf ook ideeën aandragen om te bespreken. De klankbordgroep komt ongeveer elke 6 weken bijeen in een vergadering van 2 uurtjes. Mocht je interesse of vragen hebben, kun je contact opnemen met usr [at] ru.nl (usr[at]ru[dot]nl).’

- Hugo van Bree, student Spatial Planning en lid van de Universitaire Studentenraad 2022-2023 

Elke maand schrijft een lid van de Universitaire Studentenraad (USR) een column om studenten te informeren over actuele ontwikkelingen rondom studenteninspraak binnen de Radboud Universiteit. Heb je vragen of input? Neem contact op met de USR via usr [at] ru.nl (usr[at]ru[dot]nl) of @radboud_usc op Instagram. 

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Universitaire Studentenraad