Groepsfoto van de USR 2022-2023
Groepsfoto van de USR 2022-2023

USR column oktober

‘De maand september betekent voor veel studenten een nieuw begin, maar voor onze specifieke groep studenten breekt dit najaar een heel nieuw hoofdstuk aan: het USR-jaar. Met trots presenteren we de Universitaire Studentenraad (USR) 2022-2023 van de Radboud Universiteit! We zijn een diverse groep studenten met allemaal verschillende ideeën, doelen en passies, maar er is één ding dat ons verbindt en dat is onze drive om de belangen van de studentenpopulatie te behartigen en te zorgen dat onze stem worden gehoord.  

Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, hebben we meerdere trainingen gevolgd om inzicht te krijgen in elkaars manier van werken, verwachtingen vast te stellen en onze samenwerking te verbeteren. Hoewel we een eclectische mix vormen, geloven we allemaal in het credo 'samen staan we sterk'. En met die gedachte als leidraad zullen we ons sterk maken voor de belangen van studenten. We zijn net begonnen aan onze eerste cyclus, maar we leren in rap tempo onze weg te vinden in de wereld van beleid en politiek.  

In de afgelopen weken hebben we overleg gehad over documenten zoals het Plan voor Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie (DGI), het sectorplan voor corona en nog veel meer. Ook zijn we momenteel bezig met het formuleren van onze focuspunten; dit is een document waarin we onze plannen en ideeën schetsen voor wat we het komende jaar willen bereiken. We kunnen alvast verklappen dat onder andere sociale veiligheid, beperking van voedselverspilling, aandacht voor studenteninspraak en een groenere, toegankelijkere campus op ons lijstje staan. Binnenkort gaan we ons complete plan publiceren, dus blijf ons vooral volgen.  

Je kunt overigens altijd mailen naar usr [at] ru.nl (usr[at]ru[dot]nl) of onze Instagram @radboud_usc volgen voor tussentijdse updates of om je input te leveren! We kijken uit naar een succesvol jaar en willen jullie bedanken voor het vertrouwen dat jullie in ons hebben gesteld. Hopelijk kunnen we echt iets voor jullie betekenen!’ 

- Ishani Mohit Udas, student Artificial Intelligence en lid van de Universitaire Studentenraad 2022-2023 

Elke maand schrijft een lid van de Universitaire Studentenraad (USR) een column om studenten te informeren over actuele ontwikkelingen rondom studenteninspraak binnen de Radboud Universiteit. Heb je vragen of input? Neem contact op met de USR via usr [at] ru.nl (usr[at]ru[dot]nl) of @radboud_usc op Instagram. 

Groepsfoto van de USR 2022-2023

Onderste rij, van links naar rechts: Nienke Verver, Isa Witteveen, Hugo van Bree, Anne van Poppel, Dieke Westerink, Pheadra Regales, Mark de Jong, Ishani Mohit Udas, Julius Tilmans
Bovenste rij, van links naar rechts: Giovanni Meijer, Bart van der Heijden, Noah Vetter, Mark Bunschoten, Derk Wijkamp