Walk of Wonder: kunstroute op de Radboudcampus

Wil je inspiratie opdoen tussen je colleges door? Komend jaar wordt De Walk of Wonder gerealiseerd op de campus: een permanente kunstroute die je de mogelijkheid biedt om je te verwonderen en te reflecteren op je eigen leven.

De Walk of Wonder opent rond Pasen 2023 en gaat langs zeven kunstwerken die alle zintuigen aanspreken. Soms groots en kleurrijk, dan weer subtiel of met een interactief element. De route is iets langer dan twee kilometer; een ideale lengte voor een leuke wandeling over de campus. En je komt op plekken waar je waarschijnlijk nog nooit bent geweest.

Help mee!

De kunstenaars van de Walk of Wonder gaan in gesprek met studenten, onderzoekers, buurtbewoners, patiënten, zorgpersoneel, ondersteunend personeel en vrijwilligers om samen de kunstwerken te realiseren. Zo gaat illustrator en kunstenaar Ralph Zabel aan de slag met een muurschildering. Hij wil hierover graag brainstormen met studenten. Ook is er de mogelijkheid mee te werken aan het schilderwerk. Wil je meehelpen? Neem contact op met Ralph:

 

Aanleiding Walk of Wonder

Momenteel werken de kunstenaars aan het eerste concept voor hun kunstwerken. De route wordt rond Pasen geopend en deze datum is niet toevallig gekozen. In het voorjaar 2023 starten de festiviteiten rond het 100-jarig jubileum. In de aanloop daarvan heeft de universitaire gemeenschap op allerlei manieren gereflecteerd op de eigen (katholieke) identiteit en de tradities die daarmee samenhangen. Zo is er nagedacht over hoe de kruisweg, een traditioneel onderdeel in de katholieke kerk ter voorbereiding op het Paasfeest, in deze tijd nog een rol van betekenis zou kunnen spelen. Aanleiding was een schenking aan het Katholiek Documentatie Centrum van een grote collectie boeken en kunstwerken met als thema ‘de kruisweg’. Voormalig huisarts, schrijver en kunstenaar Ignace Schretlen, schenker van deze collectie, ontdekte dat de kruisweg kunstenaars nog steeds blijft inspireren ondanks de secularisatie. Dit leidde tot het initiatief om een eigentijdse versie op de campus te plaatsen. De projectgroep riep vervolgens de hulp in van de Arnhemse kunst- en designstudio Fillip Studios die het concept van de Walk of Wonder ontwikkelde.