Studentbestuurders rond een kraampje op de introductiemarkt
Studentbestuurders rond een kraampje op de introductiemarkt

'Week of the Active Student': word actief naast je studie

Ben jij benieuwd hoe het is om in een studentbestuur of medezeggenschapsorgaan te zitten? Wat levert het jou op, wat leer je, en hoeveel tijd en geld ben je kwijt? En is dit misschien ook iets voor jou? Tijdens de eerste Week of the Active Student van 27 - 30 maart 2023 leer je hier alles over.

Programma

Tijdens de Week of the Active Student vinden er activiteiten plaats voor studenten die willen weten of een bestuursjaar of medezeggenschapsfunctie iets is voor hen is. Bezoek bijvoorbeeld de Q&A over studentbestuur (28 maart) of Q&A over medezeggenschapsjaar (29 maart). Luister naar ervaringen van huidige actieve studenten, en stel hen en de universiteit al je vragen.

Studenten van De Loefbijter in gesprek tijdens het Introfestival

Ervaringsverhalen

Ook online stellen verschillende studentenorganisaties en medezeggenschapsorganen zich voor en nemen ze je mee in het leven van een actieve student. Houd hiervoor de Instagram en TikTok van @radboud_uni en de kanalen van jouw eigen faculteit in de gaten.

Actieve student

Een actieve student is een student die naast hun studie bij een studentenorganisatie zit en daar bijvoorbeeld in het bestuur of commissies zit, of een student die lid is van een medezeggenschapsorgaan van de Radboud Universiteit. Hierin is van alles mogelijk. Zo zijn er studenten die een full-time bestuursjaar doen of studenten die een paar uurtjes per maand naast hun studie aan het werk zijn als bestuurder. Ook kan je actief zijn op opleidingsniveau, maar ook facultair of universitair niveau. En er zijn studentenorganisaties voor allerlei interesses. Bekijk onderstaande video's voor meer informatie.

Meer weten?

Meer informatie over het (actieve) studentenleven vind je hier:

Contactinformatie

Vragen over de Week of the Active Student? Email het team Student Life and International Mobility via slim [at] ru.nl