Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling (PPO)

PPO helpt je om als individu te groeien en jezelf te ontwikkelen op manieren die voor jou waardevol zijn.

Studenten zitten in het gras

Het is belangrijk om te werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling (PPO). Door aandacht te geven aan jouw PPO:

• Kun je werken aan jouw persoonlijke doelen, vaardigheden en kwaliteiten;
  • Krijg je de kans om stil te staan bij wie je bent en waar je blij van wordt;
  • Leer je meer grip te krijgen op je studie en toekomst.

Onderstaand aanbod is beschikbaar voor alle studenten aan de Radboud Universiteit. Afhankelijk van jouw opleiding kun je onderstaand aanbod volgen als onderdeel van de PPO leerlijn.

Je kunt werken aan de volgende onderwerpen:

Wandelen op de campus

Studievaardigheden

Studievaardigheden verwijzen naar de vaardigheden en technieken die nodig zijn om effectief te kunnen studeren en leren. Deze vaardigheden omvatten een breed scala aan competenties die je helpen bij het begrijpen, verwerken en onthouden van informatie, evenals bij het succesvol volbrengen van academische taken. Bekijk het aanbod hieronder.

• Academische schrijfvaardigheid

Ben je bezig met het schrijven van een paper of scriptie of ga je binnenkort beginnen? In deze cursus krijg je begeleiding tijdens het schrijven van een academische tekst in het Nederlands of Engels.

Zelfhelpmodule Succesvol Studeren (EN)

Succesvol Studeren is een zelfhelpmodule op Brightspace. De module is ontworpen voor studenten die hun studie activiteiten willen verbeteren en het idee hebben dat ze dit zelf kunnen in hun eigen tijd.

• Hulp bij schrijven

Moet jij een paper, essay of scriptie maken? Je kunt gratis hulp krijgen bij elke schrijfopdracht.

Bekijk het volledige aanbod aan studievaardigheden
Studenten in het gras voor het Maria Montessorigebouw

Maatschappelijke ontwikkeling

Wil jij graag een positieve bijdrage leveren aan de samenleving door jouw opgedane kennis en kunde in te zetten voor een ander? Onderstaande maatschappelijke projecten geven jou de kans om te ontdekken waar je écht blij van wordt, waar je goed in bent en waar je zingeving uithaalt. Een kans om te investeren in jezelf en de ander, bekijk het aanbod hieronder.

• MDT-project ‘Ontdek jouw volgende stap!'

Onder begeleiding van ervaren coaches ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en op zoek naar ontmoetingen en ervaringen die helpen bij het vinden van jouw passende volgende (studieloopbaan)stap.

• Radboud Welcomes Newcomers – Word een buddy!

Studeer je aan de Radboud Universiteit en lijkt het je leuk om vluchteling studenten wegwijs te maken op onze universiteit? Dan is het buddyproject van Radboud Welcomes Newcomers misschien wel iets voor jou.

Studenten zitten in het gras

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is een ontdekkingstocht naar begrijpen wie je bent, wat je leuk vindt en hoe je kunt groeien als persoon. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling helpt bij het versterken van jouw vaardigheden, zelfvertrouwen en persoonlijke leiderschapskwaliteiten om succesvol te zijn tijdens je studie en je toekomstige loopbaan. Wil je hiermee aan de slag? Bekijk dan het aanbod hieronder.

• Begeleiding bij rouw en verlies

Als je iemand uit je gezin, je familie- of vriendenkring hebt verloren voel je het gemis na jaren nog. In samenwerking met een studentenpsycholoog biedt de Studentenkerk jou de mogelijkheid om hierover te praten in een groep.

Bekijk het volledige aanbod
Een foto van twee studenten op een schommelbank met het Maria Montesorrigebouw in de achtergrond.

Loopbaanontwikkeling

Twijfel je over wat je na je studie wil doen en wil je weten hoe je daar nu al aan kan werken? Er zijn verschillende soorten begeleiding, je vindt die hieronder.

Stap naar de toekomst

De workshop stap naar de toekomst helpt je bij het richting geven aan jouw toekomst.

• Voorbereiden op je carrière

Misschien weet je nog niet zo goed wat je kunt en wat je wil na je studie. Toch moet je al keuzes maken om je voor te bereiden op het werkende leven. We helpen je met wat tools graag op weg.

• Career officer

Als je twijfelt over wat je na je studie wilt doen en/of wilt weten hoe je daar nu al aan kunt werken, kun je kosteloos advies krijgen van je facultaire career officer(s).

Bekijk alle activiteiten van Career Service