Vertrouwenspersoon studenten

Voor medewerkers: zie Vertrouwenspersoon medewerkers

Loop jij tijdens je studie, stage of coschappen tegen problemen aan? Of voel je je onveilig, omdat je te maken hebt met ongewenst gedrag, zoals intimidatie, pesten of discriminatie? Weet dat onze vertrouwenspersonen voor je klaarstaan.

Bij een vertrouwenspersoon kun je kosteloos terecht voor een vertrouwelijk gesprek. Hier kun je jouw verhaal doen en de mogelijkheden bespreken om je situatie te verbeteren. Jij houdt daarbij altijd de controle. Of het nu gaat om advies, een luisterend oor of hulp bij vervolgstappen, de vertrouwenspersonen van de Radboud Universiteit staan voor je klaar.

Hoe kun je contact opnemen?

Twijfel niet om contact op te nemen. Vertrouwenspersonen zijn er voor jou en gaan graag met je in gesprek. Een vertrouwenspersoon luistert naar je, denkt mee, en helpt je bepalen wat de beste stappen zijn. Neem op een van de volgende manieren contact op:

  • E-mail: Stuur een mail naar vertrouwenspersonen [at] ru.nl (vertrouwenspersonen[at]ru[dot]nl) waarin je aangeeft dat je een gesprek wilt aanvragen; verdere details hoef je niet te geven. Binnen twee werkdagen krijg je telefonisch een kort intakegesprek. Vervolgens maakt één van de vertrouwenspersonen een afspraak met je.
  • Telefoon: Op maandag, dinsdag, en donderdag kun je tussen 8:30 uur en 15:00 uur bellen naar 06 43 58 38 73. Ook hier volgt eerst een kort intakegesprek. Vervolgens maakt één van de vertrouwenspersonen een afspraak met je.

Waarvoor kun je terecht bij een vertrouwenspersoon?

Binnen de Radboud Universiteit maken we onderscheid tussen vertrouwenspersonen voor ongewenste omgangsvormen (voor medewerkers, promovendi en studenten), vertrouwenspersonen voor wetenschappelijke integriteit, en een externe vertrouwenspersoon voor bestuurlijke integriteit.

Infographic vertrouwenspersonen

Wat doet een vertrouwenspersoon voor je?

Een vertrouwenspersoon biedt je een veilige plek om jouw ervaring te delen. Een vertrouwenspersoon denkt met je mee en adviseert je bij het zoeken naar een oplossing. Samen kunnen jullie verkennen welke stappen jij prettig vindt, zoals:

  • In gesprek gaan met de persoon die het gedrag veroorzaakt, waarbij de vertrouwenspersoon jou begeleidt.
  • Een bemiddelaar inschakelen als dat passend lijkt.
  • Een klacht indienen bij de onafhankelijke Klachtencommissie, waarbij de vertrouwenspersoon jou ondersteunt.

Jouw verhaal blijft vertrouwelijk, en jij houdt altijd de regie over wat er gebeurt.

Wie zijn de vertrouwenspersonen van de universiteit?

De vertrouwenspersonen van de Radboud Universiteit zijn onafhankelijk. Ze zijn gecertificeerd en lid van de beroepsvereniging Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV).

Teamoverzicht vertrouwenspersonen Radboud Universiteit

Contact vertrouwenspersonen

Heb je een vraag, signaal of melding? Neem contact met ons op. Ons team gaat graag met je in gesprek.