Online zelfhulp voor studenten

Online zelfhulp met Gezondeboel

Of je nu net begint aan je studie of al een tijdje bezig bent, soms kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken. Bij Gezondeboel vind je online zelfhulpprogramma’s over onderwerpen als mentale gezondheid, structuur in je leven of geldzaken. Deze programma’s helpen je niet alleen je studievaardigheden te verbeteren, maar ook je mentale welzijn te versterken. Voor studenten aan de Radboud Universiteit zijn deze online zelfhulpprogramma’s gratis en anoniem beschikbaar. Je kunt de programma’s volgen waar en wanneer je maar wilt.

Klaar om te beginnen? Maak kosteloos een account aan via de knop hieronder en ontdek welk programma jou kan helpen.

Naar Gezondeboel

Meest gekozen online zelfhulpprogramma’s

Hieronder vind je de meest gekozen programma’s die Gezondeboel aanbiedt. Zorg ervoor dat je eerst een account aanmaakt via bovenstaande knop en kies dan een programma uit.

Heb je vragen over Gezondeboel? Stuur gerust een e-mail naar studentenwelzijn [at] ru.nl

Studentengezondheidstest

De Radboud Universiteit heeft in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam een gezondheidstest ontwikkeld. In de gezondheidstest beantwoord je vragen over je gemoedstoestand en je fitheid. Zo zie je hoe gezond je bent en kan je jouw gezondheid vergelijken met andere studenten, uiteraard volledig geanonimiseerd.

Na afloop van de test worden je resultaten per e-mail naar je toegestuurd en krijg je feedback, tips om je gezondheid zelf te verbeteren en lokale verwijzingen naar instanties en faciliteiten die je daarbij kunnen helpen. Deze gezondheidstest helpt je onder andere om een zelfhulpprogramma uit te kiezen bij Gezondeboel.

Naar de gezondheidstest

Moti4

Neem je vaker te veel alcohol of drugs? Maak jij je zorgen over je gamegedrag en vind je het steeds moeilijker om op tijd te stoppen? Dan kun je terecht bij Moti4. Ga in gesprek met een preventiemedewerker en onderzoek hoe het staat met jouw gebruik of gamegedrag. 

De preventiewerker helpt je met het stellen van jouw doelen en geeft je tips over hoe je hier aan kunt werken. Je bepaalt zelf de doelen en het tempo. Je hebt geen toestemming nodig van de huisarts en Moti4 is helemaal gratis. 

Naar Moti4

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over de zelfhulpprogramma's op deze pagina? Neem dan contact op: