Studeren met voorzieningen

Studenten kunnen op grond van een specifieke hulpvraag of functionele beperking voorzieningen nodig hebben om succesvol te kunnen studeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra tentamentijd. In de standaardlijst studentgebonden voorzieningen zie je welke voorzieningen er op de Radboud Universiteit zijn.

Voorzieningen aanvragen

Volg onderstaande stappen om voorzieningen aan te vragen. We adviseren je om meteen aan het begin van het academisch jaar, ruim voor aanvang van de tentamenperiode, een afspraak bij de studentdecaan en studieadviseur te maken.

  1. Maak een afspraak bij de studentendecaan en neem bijvoorbeeld de verklaring van je diagnose mee. De studentendecaan geeft naar aanleiding van de afspraak advies over welke voorzieningen jij nodig hebt en legt deze vast in een Advies onderwijs- en tentamenvoorzieningen. In OSIRIS kun je dit advies raadplegen. 
  2. Maak daarna een afspraak bij jouw studieadviseur. Met je studieadviseur bespreek je het Advies onderwijs- en tentamenvoorzieningen. De studieadviseur legt deze voorzieningen voor aan de examencommissie. Deze commissie beslist uiteindelijk over toekenning van de voorzieningen. Soms kan de studieadviseur namens de examencommissie ook direct voorzieningen toekennen. Na toekenning heb je recht op de voorzieningen.

Heb je een voorziening toegekend gekregen?

Vanaf de toekenning, kun je de voorzieningen toevoegen aan je tentameninschrijving. Stond je al ingeschreven voor een tentamen en is de voorziening daarna pas toegekend? Schrijf je dan uit voor het tentamen (niet de cursus!) en schrijf je opnieuw in vóór de inschrijfdeadline en voeg de voorzieningen toe aan je tentameninschrijving. Je studieadviseur kan je hier meer over vertellen.

Contact

Contactafdeling