Literatuur inzien

Literatuur inzien doe je meestal via RUQuest, het literatuurzoeksysteem van de Universiteitsbibliotheek. Om aan te vragen heb je een geactiveerd account nodig. Lees meer over je lenerspas aanvragen of activeren.

Als je een artikel uit een e-journal of een e-book wilt inzien, zoek dan het artikel of e-book op in RUQuest. Je kunt het meteen inzien. Als je een boek of artikel in print wilt inzien, zoek dan het boek of tijdschrift op in RUQuest en vraag het aan. Een boek kun je lenen en een artikel inzien of kopiëren. Als het boek of artikel beschikbaar is en je het voor 16.00 uur aanvraagt, kun je het dezelfde dag ophalen. Je krijgt een e-mail als het klaar ligt.

Publicaties in open opstelling (Open Stacks) mag je zelf uit de kast halen. Met behulp van de plattegrond in RUQuest en de signatuur vind je het boek of tijdschrift in de kast. 

Zoek in RUQuest

Heb je meer hulp nodig bij het inzien van literatuur, bekijk de handleiding voor RUQuest.

Andere zoeksystemen, apps en tools

  • Als je de literatuur al in een ander zoeksysteem hebt gevonden, zoals PubMed, Google Scholar of Web of Science, kun je het ook daar opvragen. Een artikel uit een e-journal of een e-book kun je meteen bekijken. Voor een boek of artikel in print word je doorverwezen naar RUQuest, waar je het aanvraagt.
  • Maak je gebruik van het e-journals platform Browzine of browser extensie Lean Library? Zorg dan dat je Radboud Universiteit selecteert om direct artikelen te kunnen openen.

Aanvragen buiten universiteit of Nederland

Als een artikel niet beschikbaar is bij de Universiteitsbibliotheek, dan vraag je het aan via Interbibliothecair Leenverkeer (IBL). Hier zijn in sommige gevallen kosten aan verbonden.

Contact

Hulp nodig? Medewerkers van de Universiteitsbibliotheek beantwoorden je vragen.

Ask Your Librarian

Of loop langs bij het Library Information Point in je faculteit.