Alerts instellen

Wil je een bericht ontvangen wanneer er nieuwe wetenschappelijke literatuur verschijnt? Stel dan alerts via verschillende systemen in om op de hoogte te blijven van nieuwe publicaties. 

Alerts via zoeksystemen

Per vakgebied zijn in specifieke zoeksystemen opties beschikbaar om gemakkelijk en automatisch via e-mail of RSS geattendeerd te worden op nieuwe literatuur. Vraag naar de mogelijkheden bij een informatiespecialist op jouw vakgebied.

BrowZine

Met BrowZine kun je e-journals, waarop de Radboud Universiteit een licentie heeft, vanaf 2005 lezen op pc, tablet en smartphone. Bewaar je favoriete tijdschriften en ontvang een melding wanneer er nieuwe edities beschikbaar zijn. 

Alerts via RSS

RSS staat voor Really Simple Syndication. Je kan RSS-alerts instellen via een browserextensie of een aparte RSS-reader, zoals Feedly of Feedreader. Je abonneert je gratis op RSS-feeds door op webpagina's op het oranje RSS-icoontje te klikken.

Op websites van tijdschriften vind je deze RSS-mogelijkheid tegenwoordig bijna altijd. Je kan je via RSS ook abonneren op feeds van nieuwssites, blogs of andere favoriete websites.

Citation alerts

Via Web of Science Citation alerts kun je geattendeerd worden op nieuwe verwijzingen naar een eerder gepubliceerd artikel of van de publicaties van een auteur.

Contact

Hulp nodig? Medewerkers van de Universiteitsbibliotheek beantwoorden je vragen.

Ask Your Librarian

Of loop langs bij het Library Information Point in je faculteit.