MFA bij Microsoft 365-applicaties

Omdat je met de applicaties van Microsoft 365 (M365) op ieder apparaat online bij onze bestanden kan, is het extra belangrijk dat je als medewerker of student van de Radboud Universiteit beveiligd inlogt bij M365-applicaties. Dit doe je met je gebruikersnaam en wachtwoord in combinatie met een tweede aanmeldmethode via je mobiele telefoon, ook wel Multi Factor Authenticatie (MFA) genoemd.

Wanneer heb ik MFA nodig?

  • Wanneer je voor het eerst inlogt met je Radboud-account bij een app van M365, zoals Word, Excel, Teams of OneDrive.
  • Wanneer je op een ander apparaat of in een andere browser inlogt. Zolang je op hetzelfde apparaat blijft werken blijf je ingelogd. Hierdoor kan je verschillende M365-apps openen zonder telkens opnieuw in te hoeven loggen.
  • Wanneer je M365-apps in je browser gebruikt, zal telkens bij het eerste gebruik worden gevraagd om in te loggen met MFA.​
  • Wanneer je op een mobiel apparaat werkt, inclusief de mobiele apps van M365.
  • Zowel wanneer je thuis als wanneer je op de campus werkt.

Instellen MFA 

Zodra Microsoft 365 op je werkplek is geïnstalleerd, kun je MFA instellen via de portal van Office. Je kunt kiezen voor aanmelding via een authenticator-app of een sms.

Tip: Doe dit meteen. Zo voorkom je dat je nog een aanmeldmethode moet instellen op het moment dat je een Microsoft 365-applicatie wilt openen.​

MFA instellen op je nieuwe telefoon

Wil je je gekozen aanmeldmethode aanpassen, bijvoorbeeld omdat je een nieuwe telefoon hebt? Neem contact op met de ICT Helpdesk om de MFA-instellingen te resetten.