Veiligheid en noodsituaties

Richtlijnen over hoe je veilig kunt werken of studeren, hoe te handelen in noodsituaties en hoe je kunt helpen als BHV'er (bedrijfshulpverlener).

 • Bedrijfshulpverlening

  De bedrijfshulpverlening (BHV) is onderdeel van het veiligheidsbeleid en de calamiteitenorganisatie van de Radboud Universiteit. Wanneer het centrale alarmnummer +31 24 365 55 55 wordt gebeld, komt de BHV in actie.

 • Veiligheid: wat kun je zelf doen?

  De BHV-organisatie is ingericht om bij calamiteiten de gevolgen zo veel mogelijk te beperken maar medewerkers en studenten hebben daarin ook een eigen verantwoordelijkheid. Weet wat je zelf kunt doen om de campus zo veilig mogelijk te houden.

 • Wat doe je bij brand?

  Bij brand bel je eerst het alarmnummer +31 24 365 55 55. Lees wat je verder moet doen om jezelf en anderen in veiligheid te brengen.

 • Wat doe je bij een ontruiming?

  In het geval van een ontruiming ben je verplicht het gebouw te verlaten. Het bevel tot ontruiming wordt kenbaar gemaakt door een alarmsignaal of door een BHV'er. Hier lees je meer over de ontruimingsprocedure

 • Wat doe je bij ongevallen, letsel of onwelwording?

  Bij een ernstig ongeval bel je eerst het alarmnummer +31 24 365 55 55. Lees wat je nog meer kunt doen bij een ongeval of als iemand onwel wordt.