Mijn Radboud-account

Als je bij de Radboud Universiteit gaat studeren of werken krijg je een persoonlijk Radboud-account. Dit account geeft toegang tot de apps en systemen die je nodig hebt voor studie of werk, en gebruik je tegelijkertijd als Radboud-e-mailadres. De accountnaam bestaat uit: voornaam.achternaam [at] ru.nl.

Voor medewerkers van CPO en het Donders Instituut blijven @donders.ru.nl en @cpo.ru.nl bestaan.

Radboud-account activeren

Om je account te activeren ontvang je vanzelf twee e-mails op je opgegeven privé e-mailadres. Dit is het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij Human Resources. Voor studenten wordt gebruik gemaakt van het e-mailadres uit Studielink.

In de eerste e-mail staat een voorstel voor je gebruikersnaam. In de tweede e-mail staan de activeringscode en de instructies om je account te activeren. De activeringscode is maar kort geldig, wacht dus niet te lang met de activatie. 

 

Overgang naar één account

Sinds 2022 hebben alle medewerkers en studenten een Radboud-account. Voorheen waren er aparte accounts voor studenten (het S-nummer), werknemers (het U-nummer) of gasten (het E-nummer). Omdat we momenteel in een overgangssituatie zitten, kan het zijn dat je nog een oud account nodig hebt om in te loggen bij bepaalde apps of systemen.

Dit geldt niet voor medewerkers van CPO en het Donders Instituut. De toevoegingen donders.ru.nl en cpo.ru.nl blijven bestaan.

Icoontjes bij inlogschermen

Aan de icoontjes op inlogpagina's kun je zien met welk account je kunt inloggen:

Icoon Radboud-account

= inloggen met je Radboud-account

Icoon U/S/E/Z account

= inloggen met je U-,S-,E-,Z-nummer

Bekijk de video voor uitleg over je Radboud-account en de overgangssituatie: