Betaalapp KUARIO

Studenten moeten saldo hebben om te kunnen printen, kopiëren en scannen. Hiervoor maak je gebruik van KUARIO, een veilige app om je printaccount te beheren en printsaldo op te waarderen.

KUARIO installeren

  1. Installeer de KUARIO app of ga naar https://peage.ru.nl/ (Let op! Je kunt deze pagina alleen openen op de campus als je verbonden bent met het wifi-netwerk Eduroam, of via vpn).
  2. Maak een KUARIO account aan met je @ru.nl emailadres en de inloggegevens die je hebt ontvangen via de mail. Heb je de mail niet meer? Kies dan op de KUARIO inlogpagina voor “wachtwoord vergeten”. Let op: gebruik altijd je @ru.nl mailadres.
  3. Activeer je lidmaatschap van de RU omgeving. Dit zorgt ervoor dat de Kuario app gekoppeld is aan de printers op de Radboud Universiteit. Klik op het envelopje met een “1” in de rechter bovenhoek en volg de aanwijzingen.
  4. Zet geld op je account via de button “Opladen”.

Je kunt nu printen. Bekijk hoe je dat doet op de pagina Printen

Tarieven

Voor printen en kopiëren gelden voor studenten de onderstaande tarieven. 
Scannen op de multifunctionele printers is gratis.

  Tarieven
A4 enkelzijdig zwart € 0,05
A4 dubbelzijdig zwart € 0,08
A4 enkelzijdig kleur € 0,14
A4 dubbelzijdig kleur € 0,25
A3 enkelzijdig zwart € 0,08
A3 dubbelzijdig zwart € 0,11
A3 enkelzijdig kleur € 0,26
A3 dubbelzijdig kleur € 0,49

Saldo terugstorten

Je kunt je saldo raadplegen in de KUARIO app of op peage.ru.nl. Eventueel saldo dat over is na het afstuderen, kan worden teruggestort.

Bij de Radboud Universiteit kan je op verschillende manieren je KUARIO tegoed terug krijgen:

  • Je kunt het Péage-tegoed dat je niet gebruikt hebt laten terug storten op je bankrekening. Dit kan bij Post en Print op de begane grond van het Erasmusgebouw.
  • Voor uitbetaling vul je het formulier Aanvragen teruggave Péage-tegoed in. Na het verzenden van het formulier duurt het ongeveer twee weken voor het bedrag op je bankrekening staat.

Ben je van mening dat er onterecht saldo is afgeschreven? In de Universiteitsbibliotheek kun je op werkdagen tussen 11.00 en 15.00 uur terecht bij het Konica Minolta servicepunt.

Voor meer informatie over teruggave van het Péage-tegoed kun je contact opnemen met Joost van der Walle: joost.vanderwalle [at] ru.nl of 024 - 361 12 58.

Contact

Voor vragen of problemen met de printer (printen, scannen, kopiëren) of KUARIO, neem contact op met de helpdesk van Konica-Minolta: 

024 - 365 59 55
info [at] konicaminolta.nl
(bereikbaar op werkdagen 8.00 - 22.00)

Of kom langs bij de balie in de Universiteitsbibliotheek, maandag - vrijdag tussen 11.00 en 15.00.