Teams

Microsoft Teams is een online samenwerkingstool. Met deze applicatie kun je met mensen binnen en buiten de Radboud Universiteit chatten, (video)bellen, online vergaderen, taken en planningen beheren en real-time samenwerken in documenten. In Microsoft Teams worden diverse andere tools en applicaties met elkaar geïntegreerd, zodat je effectief en efficiënt met elkaar kunt samenwerken.

Teams is de plek om samen te werken. Daar staan de documenten opgeslagen die van de groep mensen is waarmee je samenwerkt. Dit is dus de perfecte plek voor co-creatie. En als je de Radboud Universiteit verlaat, blijven deze documenten beschikbaar voor je collega’s.

Teams is beschikbaar voor zowel medewerkers als studenten. Op een RU-beheerde werkplek staat de desktop client van Teams geïnstalleerd. Op een niet-beheerde of privé werkplek kun je zelf de desktop applicatie installeren. Hier vind je meer informatie over hoe je dat kunt doen.

Toegang voor externen

In Teams kan ook samengewerkt worden met externen. Nadat een extern persoon is uitgenodigd, volgt die de handleiding om toegang tot een Team te krijgen.

Gasttoegang Teams.pdf

Aanvullende informatie

Wil je meer uit Teams halen? Hier vind je videotrainingen voor Teams. 

Ben je op zoek naar meer informatie over Teams of heb je een specifieke vraag? Maak dan gebruik van de SelfServicePortal

Tip: de SelfService Portal heeft een zoekfunctionaliteit. Net als bij andere zoekmachines kun je boven aan in het scherm een of meerdere zoektermen ingeven, zodat je een lijst met zoekresultaten krijgt.

Contact

(024 - 36) 22222