Extra uitdaging naast je studie

Ben je op zoek naar meer uitdaging in of naast je studie? Dan zijn er allerlei mogelijkheden om iets extra’s te doen. Heb je hulp nodig of wil je de planning van je extracurriculaire activiteiten bespreken? Ga dan naar je studieadviseur

Volg extra onderwijs 

Ben je op zoek naar meer inhoudelijke verdieping? Overweeg dan om extra cursussen te doen, of een tweede bachelor of master, en bespreek je plannen met je studieadviseur. 

Bekijk alle opleidingen

Radboud Honours Academie 

Ben je op zoek naar academische verdieping in in je eigen opleiding, interdisciplinaire verbreding binnen je eigen vakgebied, of juist naar verbreding buiten de grenzen van je vakgebied? Dan is deelname aan de Radboud Honours Academie wellicht iets voor jou. 

Radboud Honours Academie

Doe een stage

Een stage is heel handig voor het opdoen van praktijkervaring en kan je helpen bij het vinden van een baan. Bij sommige studies is een (onderzoeks)stage een vast onderdeel van het curriculum. Is dat bij jou niet het geval? Bespreek dan met je studieadviseur hoe en of je een stage kunt inpassen in je studieprogramma. 

Relevante bijbaan via Campus Detachering 

Een relevante bijbaan is heel handig voor het opdoen van praktijkervaring en kan je helpen bij het vinden van een baan. De universiteit biedt hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo kan je bijv. aan de slag gaan als student assistent. Je regelt dit via campusdetachering.

Ga naar Campus Detachering

Vergroot je talenkennis 

Via Radboud in'to Languages 

Een uitgebreide talenkennis opent deuren. Bij Radboud in'to Languages kun je verschillende talen leren, je Engels verbeteren en werken aan je communicatieskills. Als student kun je tegen een gereduceerd tarief, tot wel 50% korting, deelnemen aan cursussen. Een uitgelezen kans om je talen bij te spijkeren en je te ontwikkelen. 

Radboud In'to Languages

Via Masterlanguage 

Let op: Masterlanguage is een landelijk cursusaanbod op masterniveau, speciaal voor masterstudenten van talenstudies van de Faculteit der Letteren. 

Heb jij interesse in taal in een brede maatschappelijke context? Dan kun je een Masterlanguage-cursus volgen in je keuzeruimte bij een van de deelnemende universiteiten. Masterlanguage is een landelijk cursusaanbod gericht op de talen Duits, Engels, Frans, Italiaans, Klassieke talen (Grieks & Latijn) en Nederlands. De cursussen worden gegeven in de doeltaal (met uitzondering van Grieks & Latijn) en worden gezamenlijk verzorgd door docenten van deelnemende universiteiten. Meer Informatie over de cursussen, ingangseisen en inschrijving vind je op de website.

Meer info over Masterlanguage

Word actief in het studentenleven 

Ook naast je studie kun je allerlei dingen ondernemen om jezelf uit te dagen. Zo kan je lid worden van een van onze medezeggenschapsorganen, of kan je actief worden in een commissie of bestuur van een studie, sport, cultuur of gezelligheidsvereniging.  

Medezeggenschap

Studentenleven

Bereid je voor op je carrière

Er zijn verschillende dingen die je kan ondernemen om jezelf goed voor te bereiden op je carrière. Bekijk hiervoor de informatiepagina over carrièrehulp.

Carrièrehulp