Herinschrijven

Vervolg je komend collegejaar hetzelfde studieprogramma? Bijvoorbeeld het tweede jaar van je bachelor of master? Dan moet je je herinschrijven voor jouw studie. Voor het collegejaar 2022 - 2023 kan dit vanaf 15 juni 2022. Regel je herinschrijving bij voorkeur vóór 15 augustus, maar uiterlijk 31 augustus. 

Je volgt hiervoor de volgende stappen:

  1. Ga naar Studielink en log in op je Studielink-account
  2. Kies voor ‘herinschrijven’. Na inloggen zie je links op het dashboard het kaartje van jouw opleiding. Hierin staat een blauwe knop met ‘herinschrijven’. Klik deze actie aan. Selecteer ‘Ja, ik wil me herinschrijven’. Afhankelijk van de opleiding, heb je de keuze om de opleidingsvorm (voltijd/deeltijd/duaal) te wijzigen. Klik op het vinkje ‘Ik bevestig dat…’, beantwoord eventuele vragen over de instelling, en klik nogmaals op bevestigen.
  3. Volg de voortgangNa jouw bevestiging wordt jouw verzoek verstuurd en in behandeling genomen. Op het dashboard in Studielink kun je via ‘Berichten’ en via ‘Opleidingen’ de voortgang van je verzoek tot herinschrijving volgen. Let op dat jouw BSA ook ingevoerd moet zijn door jouw opleiding voordat je het herinschrijven kan voltooien.
  4. Betaal je collegegeldJe ontvangt een bericht over de hoogte van je collegegeld. Dit kan enige tijd duren. Bevestig je digitale machtiging.
  5. Controleer je herinschrijvingControleer je status in Studielink. Staat er ‘ingeschreven’? Dan is je herinschrijving volledig afgerond.

Afstuderen

Bachelor

Behaal je in juli of augustus je laatste bachelortentamens en start je in september met een master? Dan moet je je voor de bachelor herinschrijven én schrijf je je in voor je master.


Master

Je hoeft niet te herinschrijven als je afstudeert in juli of augustus. Je kan wel in Studielink aangeven dat je je niet wilt herinschrijven, dan ontvang je geen herinneringen meer.

 

Geen volledig studiejaar

Hoef je komend collegejaar nog maar een paar maanden te studeren? Dan doe je toch een herinschrijving voor het gehele studiejaar. Wanneer je afstudeert, volg je de stappen voor uitschrijving.


Een andere studie volgen

Wil je je inschrijven voor een ander studieprogramma? Controleer of je voldoet aan de toelatingseisen en volg de stappen voor inschrijving.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.