Statistisch en Methodologisch Advies via het SMAP

Wat is het SMAP?

Het Statistisch en Methodologisch AdviesPunt (SMAP) is een voorziening voor (Phd-)studenten van Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen en Psychologie. Heb je vragen over de opzet van je onderzoek, de uitvoering ervan of het verwerken en analyseren van je onderzoeksgegevens, dan kan het SMAP met je meedenken. De consulenten hebben alleen een adviserende rol. De eindverantwoordelijkheid ligt bij jou als student en bij je docent. 

Het SMAP biedt geen ondersteuning bij vragen over inhoudelijke aspecten, bijvoorbeeld over de onderzoeksvraagstelling, of over schrijfstijl. Ook bekijken we geen hele teksten die zonder vraag, alleen ter controle naar ons worden gestuurd.

Ondersteuning

Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen over mediatie, moderatie en regressie-analyse staan in de handleidingen onderaan deze pagina. Houd er rekening mee dat deze handleidingen met zorg zijn samengesteld, maar dat aanbevelingen niet altijd eenduidig zijn. Soms verschillen meningen en kunnen er lastige discussies zijn met voor- en nadelen die niet passen in een eenvoudig vraag-antwoord formaat. Daarom kun je andere oplossingen tegenkomen dan die we hier geven. Let op: alleen in het Engels.

Mail

Stuur je vraag naar SMAPPWOPsych [at] ru.nl (SMAPPWOPsych[at]ru[dot]nl) vanaf je eigen Radboud-mailadres. Vertel ons daarbij welke opleiding je volgt en in welk jaar je zit. Binnen enkele werkdagen krijg je antwoord. Moeilijke vragen die niet binnen de expertise van elke consulent liggen, kunnen wat langer duren.

Heb je een vervolgvraag? Als je die algemeen richt aan bijvoorbeeld ‘Beste SMAP-consulent’, dan krijg je antwoord van de eerstvolgende consulent die je vraag kan beantwoorden. Mail je een specifiek persoon, dan blijft je vraag in principe liggen tot diegene weer dienst heeft. Vaak is dat een week later. 

Inloopspreekuur: live en online

Probeer je vraag eerst via de mail aan ons te stellen. Dat werkt vaak beter, om drie redenen: (1) door te schrijven wordt je precieze vraag voor jezelf duidelijker, (2) je tekst kan je vaak goed gebruiken in je opdracht of thesis, en (3) je kunt ons antwoord nog eens rustig nalezen. Lukt het niet via de handleidingen en/of mail? Kom dan langs in ons inloopspreekuur. Je hoeft geen afspraak te maken. Momenteel hebben we alleen online spreekuren.

  • Maandag: 9:30-10:30 Janneke van Ekert (Teams-link)
  • Dinsdag: 9:30-10:30 Sander Bisselink (Teams-link)
  • Woensdag: 9:30-10:30 Inge Rabeling (Teams-link)
  • Donderdag: 9:30-10:30 Sanne van der Ven (Teams-link)
  • Vrijdag: 9:30-10:30 Jaap van der Waerden (Teams-link)

Let op: je kunt het digitale inloopspreekuur alleen bijwonen met een Radboud-account.

Moet je lang wachten in de teams-lobby en word je maar niet toegelaten? Soms is dat het geval. Het is dan erg druk (vooral in de periode maart-juni) en we kunnen maar één student tegelijk helpen. Heb geduld en geef niet te snel op! We blijven bij drukte vaak langer aanwezig in het spreekuur dan tot de eindtijd. Vergeet niet dat je jouw vraag ook kunt mailen.

Beschikbaarheid

Het SMAP is geopend (bemenst) in alle onderwijsweken. Tijdens vakanties en onderwijsvrije dagen zijn we gesloten. Mail die tijdens vakanties wordt gestuurd, wordt niet gelezen. Stuur je mail opnieuw als de vakantie voorbij is.

Door wie?

Het SMAP wordt bemenst door een team van consulenten werkzaam bij Pedagogische Wetenschappen, Psychologie en de Research Technische Ondersteuningsgroep.
 

Contact