Hulp bij schrijven

Moet jij een paper, essay of scriptie maken? Je kunt gratis hulp krijgen bij elke schrijfopdracht. 

Schrijfcoaching

Heb jij een schrijfopdracht voor je studie? Daarover sparren met een ander komt je tekst altijd ten goede. De schrijfcoaches van het Radboud Writing Lab denken graag met je mee! Je bent met elke schrijfopdracht welkom: van eerstejaarspaper tot masterscriptie.

Lees meer

Workshops 

Wil jij een betere schrijver worden? Het Radboud Writing Lab organiseert elke maand gratis workshops over academisch schrijven. Deze vinden plaats op verschillende locaties op de campus. Wil je een seintje krijgen als we weer nieuwe workshops online hebben gezet? Meld je dan aan voor de writinglab [at] ru.nl (subject: Aanmelden%20alertservice, body: Graag%20meld%20ik%20me%20aan%20voor%20de%20alertservice%20voor%20nieuwe%20workshops%20van%20het%20Radboud%20Writing%20Lab.%20) (alertservice).

Alle workshops

Schrijfweken 

Ben jij bezig met een schrijfopdracht en wil je graag flink meters maken met je tekst? Dan kun je meedoen aan de online schrijfweek. Van maandag tot en met vrijdag werk je minimaal 4 uur per dag vanaf je eigen werkplek aan je tekst. Elke dag kom je 2 keer online om je schrijfgroep te zien: om 9:00 en 16:30. Je hebt ook een individueel gesprek van 45 minuten met een schrijfcoach. Daarin kun je het hebben over je tekst, je planning of je motivatie. 

Cursus academische schrijfvaardigheid

Dit studiejaar moet je een paper schrijven voor een onderzoeksvak, of je begint aan je bachelor- of masterscriptie. Maar... hoe zorg je dat je tekst gestructureerd en leesbaar is, en je stijl, taalgebruik en interpunctie correct zijn? Hoe lever je een schrijfopdracht of scriptie in waar je trots op kunt zijn?

In deze cursus krijg je begeleiding tijdens het schrijven van een tekst in het Nederlands of Engels. Gedurende de cursus lever je delen van je tekst in voor feedback van de docent en voor peer feedback. Het is dus cruciaal dat je bezig bent met een tekst gedurende de periode van de cursus, bijvoorbeeld je scriptie, een onderzoeksvoorstel, of een essay.

Naar de cursus

E-learning

Wil jij zelfstandig en in je eigen tempo je academische schrijfvaardigheden verbeteren? Ga dan aan de slag met de gratis e-learning The Write Space.

Meer informatie

Wil je weten wat we nog meer voor je kunnen betekenen?

Naar de website

+31 24 361 00 77
Openingstijden
  • Maandag 8:00 - 19:00
  • Dinsdag 8:00 - 19:00
  • Woensdag 8:00 - 19:00
  • Donderdag 8:00 - 19:00
  • Vrijdag 8:00 - 19:00
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten
Locatie

Erasmusgebouw

Erasmusplein 1
6525HT Nijmegen