Toetsing

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over toetsing aan de Radboud Universiteit. Zo lees je meer over het gebruik van de digitale toetssoftware, wat je allemaal moet voorbereiden voor een toets en waar je na afloop jouw toetssresultaat kan bekijken.

  • Digitale toets maken

    Heb je binnenkort een digitale toets? Dan ga je deze maken op een computer op een aan jou persoonlijk toegewezen toetsplek in het Comeniusgebouw of een van de sporthallen.

  • Dubbeltentamen

    Wanneer twee tentamens tegelijkertijd vallen, geldt in principe de regel om één van de tentamens te maken en van de andere het hertentamen. Voor studenten van de Faculteit der Rechten en Managementwetenschappen gelden een aantal uitzonderingen.

  • Huisregels tijdens een toets

    Voor alle studenten gelden dezelfde huisregels tijdens het maken van een toets. Iedere opleiding heeft een eigen Onderwijs- en Examenregeling (OER) met de specifieke regels voor die opleiding, waarin deze huisregels zijn opgenomen.

  • Inschrijven tentamens

    Om een (her)tentamen af te mogen leggen, moet je ingeschreven staan. Via OSIRIS schrijf je je in voor tentamens.

  • Papieren toets maken

    Het maken van een papieren toets verloopt anders dan een digitale toets. Zo zijn er verschillende toetslocaties op en buiten de campus, vind je geen zitplek in je persoonlijke rooster en moet je een eigen pen meenemen.

  • Praktische voorbereiding op je toets

    Heb je binnenkort een digitale of papieren toets op de campus? Loop dan door de algemene checklist en bekijk waar je rekening mee moet houden bij het maken van een specifieke toets. Zo zorg je dat je goed voorbereid naar je toets gaat.

  • Tentamen in het buitenland

    Verblijf je op moment van een tentamen vanwege je studie in het buitenland, dan kun je een verzoek indienen om het tentamen in buitenland te maken.

  • Toetsresultaten en toetsinzage

    De resultaten van je toets worden binnen 15 werkdagen na de dag waarop je toets plaatsvond gecommuniceerd via OSIRIS. Na elke toets heb je recht op een inzage ter afronding van de cursus. Het is ook mogelijk om tegen het resultaat in beroep te gaan.

  • Toetssoftware gebruiken

    Veel digitale toetsen op de campus maak je met behulp van de toetssoftware Ans. Soms kan het ook voorkomen dat je extra software zoals Word, Excel of SPSS moet gebruiken bij het maken van een digitale toets.