Digitale toets maken


Snel naar:

Heb je binnenkort een digitale toets? Dan maak je de toets op een computer op een aan jou persoonlijk toegewezen toetsplek. Zeker weten dat je goed voorbereid naar jouw toets gaat? Bekijk dan de checklist voor het maken van een digitale toets.

Digitale toets maken in het Comeniusgebouw

Jouw seatingnummer 

Je krijgt voor iedere toets in het Comeniusgebouw een persoonlijke toetsplek toegewezen met een seatingnummer. Dit nummer geeft aan waar je moet gaan zitten en welke locker je moet gebruiken. Het seatingnummer is ten minste drie werkdagen voor aanvang van de toets zichtbaar. Je vindt een link naar je seatingnummer in je persoonlijk rooster:

 1. Log in in je persoonlijk rooster en selecteer de toets die je gaat maken.
 2. Klik op de link naar de seatinginformatie en log in.
 3. Jouw persoonlijke seatinginformatie voor aankomende toetsen verschijnt.

Het nummer is als volgt opgebouwd (dit is een voorbeeld):

Voorbeeld seatingcode digitale toets Comeniusgebouw
 • Gebouw: COM staat voor Comeniusgebouw. 
 • Ingang: A of B geeft aan bij welke ingang je naar binnen moet. 
 • Verdieping: -1/0/1/2 geeft aan op welke verdieping jouw plek is. 
 • Toetsplek: dit is jouw persoonlijke seatingnummer en lockernummer. Dit nummer vind je op de bewegwijzering binnen het gebouw, op je locker en op je toetsplek.
   

Probleem met je seatingnummer vinden?

Kun je je seatinginformatie niet vinden of sta je niet ingeschreven voor de toets? Neem dan op tijd contact op met het STIP van je faculteit. Zij kunnen je verder helpen of doorverwijzen.

Extra tijd en/of andere voorzieningen

Als je recht hebt op extra tijd of een andere studentgebonden voorziening die invloed heeft op je toetsplek, dan word je persoonlijke seatingnummer hierop afgestemd. Je wordt dan automatisch ingedeeld in een ruimte met andere studenten met studentgebonden voorzieningen. Je ziet in je persoonlijk rooster ook de eindtijd die voor jou geldt.

Locatie

Aan je seatingnummer kun je aflezen of je toets plaatsvindt in Comeniusgebouw A of Comeniusgebouw B. Beide gebouwen hebben een eigen ingang, en aan de voorzijde is er ruimte voor het parkeren van je fiets of brommer.

Toegang tot de toetsruimte

De toetsruimte gaat 30 minuten voor aanvang van de toets open. Zorg dat je op tijd aanwezig bent en log alvast in met je studentnummer en wachtwoord. Zo voorkom je dat je tegen technische problemen aanloopt wanneer je toets al is gestart en daardoor tijd misloopt. Zorg dat je je wachtwoord uit je hoofd kent, anders kan je niet deelnemen aan de toets.

Een visuele uitleg voor je openen en sluiten van een kluisje in het Comeniusgebouw.

Lockers

Vlakbij jouw toetsruimte vind je de locker die overeenkomt met jouw seatingnummer. Om de locker te gebruiken heb je je campuskaart nodig.

 1. Houd je campuskaart voor de lezer en wacht tot je een piep hoort.
 2. Beweeg de hendel omhoog om de locker te sluiten of omlaag om deze weer te openen.

Lukt het je niet om de locker te openen/sluiten of heb je geen werkende pas bij je? Vraag dan een van onze medewerkers om hulp.

Gevonden voorwerpen

Als je tijdens één van je toetsen of inzages in het Comeniusgebouw iets bent vergeten of verloren, dan kun je mail sturen naar e-supportchat [at] ru.nl. Ben je je identiteitsbewijs, studentenkaart of OV-chipkaart verloren? Dan kun je deze ophalen bij de balie van het Grotiusgebouw.

Plattegrond van het Comeniusgebouw

Instructievideo

Digitale toets maken in de sporthallen

Als je een digitale toets moet maken in een van de sporthallen, doe je dat op een laptop. In je persoonlijke rooster vind je alleen de toetslocatie en geen seatinginformatie. Op de kandidatenlijst die buiten de hal hangt kan je zien wat jouw tafelnummer is.

Maak je gebruik van extra voorzieningen? Dan krijg je je toetslocatie, afhankelijk van je faculteit, via je persoonlijk rooster, per mail of via Brightspace een week voor de toets.

Kleurgebruik bij meerdere toetsen

In de sporthallen worden vaak toetsen van verschillende opleidingen tegelijk afgenomen. Iedere toets heeft dan een eigen kleur dat overeenkomt met de zitplekken voor die toets. Deze kleur vind je terug op de kandidaatlijsten.

Toegang tot de toetszaal

De sporthal gaat 30 minuten voor aanvang van de toets open. Zorg dat je op tijd aanwezig bent en log alvast in met je studentnummer en wachtwoord. Zo voorkom je dat je tegen technische problemen aanloopt wanneer je toets al is gestart en daardoor tijd misloopt. Zorg dat je je wachtwoord uit je hoofd kent, anders kan je niet deelnemen aan de toets.

Spullen opbergen

Bij een toets in de sporthallen kun je jouw persoonlijke bezittingen bij de garderoberekken of onder je stoel opbergen.