Praktische voorbereiding op je toets

Heb je binnenkort een digitale of papieren toets op de campus? Loop hieronder dan door de algemene checklist en bekijk waar je rekening mee moet houden bij het maken van een specifieke toets. Zo zorg je dat je goed voorbereid naar je toets gaat.

Algemene checklist

• Controleer je toetsinschrijving in OSIRIS. Je kunt je tot vijf werkdagen voor de dag van jouw toets inschrijven. Twijfel je of alles klopt? Neem dan contact op met het STIP van jouw faculteit.

• Zorg dat je je kan identificeren met een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsvergunning). Een kopie, verlopen identiteitsbewijs of campuskaart tellen niet als geldig identiteitsbewijs.

• Is je identiteitsbewijs verlopen, verloren of gestolen? Meld dit minstens 1 werkdag voor je toets bij het STIP van je faculteit. Als je een bewijs van aangifte of afspraak bij de gemeente aan een medewerker van de STIP-balie laat zien, geven zij je een bewijs waarmee je alsnog deel kan nemen aan de toets.

• Maak je gebruik van een studentgebonden voorziening zoals extra tijd of een kleinere toetsruimte? Controleer dan ruim van tevoren in OSIRIS of je voorziening correct staat gekoppeld aan jouw toetsinschrijving. Staat je voorziening niet correct gekoppeld? Neem dan op tijd contact op met je studieadviseur via de mail of het STIP van je faculteit.

• Bekijk welke hulpmiddelen je tijdens de toets mag meenemen, zoals een woordenboek of wetbundel. Je examinator informeert je hierover via Brightspace of per mail.

• Lees de frauderegeling van jouw faculteit door. Deze is van toepassing tijdens het maken van een toets en vind je terug in de OER van jouw opleiding.

• Zorg dat je bekend bent met de huisregels voor het maken van een toets aan de Radboud Universiteit. Hierin lees je aan welke regels je je dient te houden en wat je wel en niet mee mag nemen naar een toets. Het niet navolgen van deze regels kan ertoe leiden dat jou de toegang tot de toetsruimte wordt ontzegd.

Specifieke checklists

Naast de algemene checklist die geldt voor alle toetsen zijn er bij het maken van een papieren of digitale toets specifieke dingen waar je op moet letten. Bekijk hieronder de checklist die voor jou relevant is.