Religieuze activiteiten Studentenkerk

Iedere week organiseren we verschillende religieuze activiteiten en vieringen. Op deze pagina vind je een overzicht van al onze terugkerende religieuze activiteiten.

Snel naar:

Vieringen op zon- en feestdagen

DagTijdActiviteit
Zondag11.00 - 12.00 *  **

Tweewekelijkse oecumenische viering voor jong en oud, gevolgd door koffie/thee en af en toe een gemeenschapsactiviteit.

Om 10.00 uur repeteert het koor voor deze viering.

 17.00 - 18.00Engelstalige Heilige Mis, gevolgd door een gemeenschapsactiviteit
Dinsdag12.45 - 13.15 *Engelstalige Heilige mis
Woensdag12.45 - 13.15 *Taizéviering
Donderdag12.45 - 13.15 *Engelstalige Heilige mis
Laatste zondag van de maand15.00 - 17.00Stille aanbidding van het Allerheiligst Sacrament én biechtgelegenheid
Tweede zondag van de maand21.00 - 21.30 *Vespers (Latijn)

* Geen viering tijdens de vakanties.

** Eens in de veertien dagen, wekelijks tijdens Advent en Vasten.

Bijbelstudie

Samen de Bijbel lezen én bespreken. Iedereen mag met de anderen delen wat hen inspireert in de gelezen tekst en er kunnen vragen gesteld worden. Er is een Bijbelleesgroep voor enkel mannen en een Bijbelleesgroep voor enkel vrouwen.

Aanmelden

Stuur een e-mail naar joseph.geelen [at] ru.nl (joseph[dot]geelen[at]ru[dot]nl) voor meer info en/of om je aan te melden.

Geloofsgesprekgroepen

Table Talks

Iedere vierde zondag van de maand, na de Zondagsmis van 17.00 uur, komen we bijeen in de Studentenkerk om onderwerpen gerelateerd aan het (katholieke) geloof en/of de (katholieke) Kerk te bestuderen. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen zoals de zeven sacramenten, de liturgie van de H. Mis en de Moderne Devotie. Zowel studenten als medewerkers zijn welkom. Voorafgaand aan de Table Talks zullen we eerst gezamenlijk picknicken in de woonkamer van de Studentenkerk. De Table Talks worden begeleid door onze studentenpastor Jos Geelen.

Ik geloof het wel of niet

Of kom denken en praten over God, geloof, goed en kwaad, de Bijbel, christendom of ander religies in onze gespreksgroep ‘Ik geloof het wel of niet’. Volg onze agenda en Instagrampagina voor de volgende editie. Deze sessies worden begeleid door onze studentenpastor Marieke Fernhout.

Excursies, bedevaarten en reizen

We organiseren regelmatig reizen naar culturele en religieuze plekken in de Benelux en Europa. Zo gaan we ieder jaar naar Auschwitz en voor een retraiteweek naar het Franse Taizé. Maar we maken ook kleinere tripjes zoals een dagtocht naar de Stille Omgang in Amsterdam, een excursie naar Oudenbosch en het bezoeken van een kerstmarkt.

Aanmelden

Interesse om een keer mee te gaan? Hou dan onze website en Instagrampagina in de gaten.

Biecht, doop en huwelijk

Biecht

Als je de behoefte hebt om te biechten kun je een joseph.geelen [at] ru.nl (afspraak maken) met studentenpastor Jos Geelen. Zonder afspraak komen biechten kan op de laatste zondag van de maand tussen 15.00 en 17.00 uur.

Doop

Op zondag, tijdens of na de zondagviering, kunnen ouders die een band hebben met de Radboud Universiteit of HAN hun kindje laten dopen. Voor studenten of medewerkers van de Radboud Universiteit en HAN die op volwassen leeftijd gedoopt wensen te worden, is er een speciaal traject - genaamd catechumenaat; dat loopt van oktober tot mei.

Huwelijk

Medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit en HAN kunnen bij ons terecht voor een huwelijksviering in onze kerk. Voorafgaand aan de viering zijn er enkele gesprekken ter voorbereiding, vaak samen met andere koppels.

Speciale activiteiten tijdens advent en vastentijd

Advent

Tijdens de advent organiseren wij iedere woensdag om 7.30 uur een Gulden Mis. Dit is een Heilige Mis in een kerk verlicht met enkel kaarsen. Na de Heilige Mis is er steeds een adventsontbijt.

Vastentijd

In de vastenperiode organiseren wij iedere donderdag een vastenmaaltijd. In stilte nuttigen we een eenvoudige maaltijd terwijl we luisteren naar één of meerdere teksten. Aan het einde collecteren we voor onze vastenactie. Het totale ingezamelde bedrag wordt gedoneerd aan een gezamenlijk uitgekozen goed doel.

Daarnaast kun je in de vastentijd de kruisweg bidden op vrijdagen tijdens kantooruren. Gebedsboekjes voor eigen gebruik zijn dan aanwezig in de kerk.

Meer informatie

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur
Vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur

Sociale media

Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

Contact

Heb je een vraag over één van onze activiteiten? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

+31 24 361 91 88

Organisatieonderdeel