Sociale activiteiten Studentenkerk

Iedere week komen we in de Studentenkerk samen voor een maaltijd, koorrepetities of bijvoorbeeld een filmavond. Op deze pagina vind je een overzicht van al onze terugkerende sociale activiteiten.

Snel naar:

1-op-1 gesprek met pastores

Op afspraak

Je kunt bij onze pastores terecht voor een vertrouwelijk persoonlijk gesprek. Dat kan gaan over dingen waar je mee zit, zoals lastige keuzes, studieproblemen, de omgang met anderen, eenzaamheid, maar ook over eigen ambities, relaties en seksualiteit of vragen over je geloof, waarden of zingeving. Thema's die je misschien niet met je ouders, vrienden en docenten wilt of kunt bespreken. Een luisterend oor van iemand buiten je eigen kring kan je vaak verder helpen.

Maak kennis met onze pastores

Inloopspreekuur

Je bent zonder afspraak ook welkom bij het inloopspreekuur ALL EARS op de campus van de HAN. Deze vindt iedere woensdag plaats. Naast het gesprek kun je deelnemen aan het meditatiemoment dat eraan voorafgaat. Het meditatiemoment begint om 13.30 uur; het inloopspreekuur om 14.00 uur (Kapittelweg 35, lokaal 4.38). Je hoeft je niet aan te melden. De sessies worden begeleid door studentenpastor Nicole Schubert.

Steun bij rouw en verlies

Als je iemand uit je gezin, je familie- of vriendenkring hebt verloren, kan dat diep doorwerken in je leven. In samenwerking met een studentenpsycholoog biedt de Studentenkerk jou de mogelijkheid om hierover te praten in een rouwgroep. Je kunt ook deelnemen aan ons rouwatelier, een herdenkingsplek inrichten of een herdenkingsdienst organiseren. Uiteraard kan je ook gewoon binnenlopen en een kaarsje branden bij ons Mariabeeld of in de rouwhoek.

Meer informatie

Gespreksgroepen

Zin in m’n leven

Wat geeft zin aan mijn leven? Hoe om te gaan met de (on)zin van het leven? Verken samen zingevingsthema’s in een kleine groep, speels én verdiepend. Houd onze agenda en Instagrampagina in de gaten voor de volgende editie. Deze gespreksgroep wordt begeleid door studentenpastor Nicole Schubert.

Coloured conversations

Opgroeien met twee culturen kan een verrijking zijn, maar soms ook lastig door de ‘wrijving’ van twee culturen. Deze gespreksgroep voor studenten met een multiculturele achtergrond komt eens in de drie weken bij elkaar. Tijdens deze sessies delen we onze ervaringen rondom uiteenlopende normen en waarden, verwachtingen uit de omgeving, relaties, religie en nog veel meer. Deze gespreksgroep wordt begeleid door studentenpastor Marieke Fernhout.

Long covidgroep

In deze online gespreksgroep kunnen studenten met long covid hun zorgen, vragen en ervaringen delen. Van tijd tot tijd sluit een deskundige op een bepaald terrein aan, zoals een immunoloog of een huisarts. Deze gespreksgroep wordt begeleid door studentenpastor Marieke Fernhout.

Meditatie

Kom mediteren bij de Studentenkerk! Je kunt hiervoor terecht in onze stilteruimte of je sluit aan bij een van onze groepen: Silence4You, Inside Out of MeditAction. Hou onze agenda en Instagrampagina in de gaten voor de volgende edities.

Excursies en retraites

Excursies

We organiseren regelmatig dagtripjes naar culturele en religieuze plekken in de Benelux en Europa. Speciaal voor internationale studenten en promovendi bieden de tripjes een mooie manier om de regio en nieuwe mensen te leren kennen. Zo gaan we bijvoorbeeld elk jaar naar Auschwitz en voor een retraiteweek naar het Franse Taizé. We bezoeken een kerstmarkt in Duitsland of religieuze exposities. Hou onze agenda en Instagrampagina in de gaten voor volgende excursies.

24-uurs-retraite

Heb jij zin om er even helemaal uit te gaan en je batterij goed op te laden? En ben je benieuwd naar een klooster in de huidige samenleving? Wij organiseren hiervoor een 24-uurs-retraite met overnachting voor studenten in het Dominicanenklooster in Huissen. Tijd voor jezelf, ontmoeting in de groep, mooie natuur, stilte, delen, wandelen. Niets moet en heel veel kan – afgestemd op jouw behoeften en het ritme van het klooster. Hou onze agenda en Instagrampagina in de gaten voor de volgende editie. De 24-uurs-retraite wordt begeleid door studentenpastor Nicole Schubert.

2-daagse retraite

Op meerdere momenten tijdens het jaar organiseert studentenpastor Jos Geelen een 2-daagse retraite (vrijdag en zaterdag) naar een klooster in Weert of Dordrecht. Stuur voor meer informatie een mail naar joseph.geelen [at] ru.nl (joseph[dot]geelen[at]ru[dot]nl).

Zingen bij een studentenkoor

Hou je van zingen? Er zijn wekelijks verschillende studentenkoren actief in de Studentenkerk. Bekijk alle informatie op hun websites.

DagTijdNaam
Maandag19.00 - 22.00Campuskoor
Dinsdag20.00 - 22.00Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock 
Woensdag18.00 - 20.00Nijmeegse Studentenschola (Gregoriaans)
Eerste vrijdag van de maand16.00 - 16.45Mantrazingen (in de Studentenkerk)
Zondag10.00 - 11.00Zondagskoor

Meet & Eat

Meet & Eat is al jaren een begrip binnen de Studentenkerk. Het is een laagdrempelige manier om medestudenten te ontmoeten en kennis te maken met gerechten uit andere culturen. Iedere woensdagavond komen studenten uit allerlei delen van de wereld samen om te koken, te eten en elkaar te ontmoeten.

Meer informatie

Dito dare to lunch

Dito is een stichting voor Nijmeegse queer jongeren tussen de 18 en 28 jaar oud. Ze organiseren iedere tweede en vierde donderdag van de maand van 12.30 tot 14.00 uur een gratis lunch in de huiskamer van de Studentenkerk. Ze organiseren hiernaast ook andere activiteiten zoals borrels en spelletjesavonden, en zetten zich in om zichtbaarheid en acceptatie van queer personen in Nijmegen te bevorderen. Dito bestaat al sinds 1984 en is daarmee de oudste queer jongerenorganisatie van Nederland.

Leer meer over Dito

Repair & Restyle Café

Kom verspilling tegengaan, je kleren upcycelen en kunstjes met naald, draad en naaimachine leren tijdens het Repair & Restyle Café! Breng je eigen kleren mee die je wilt vermaken, pimpen en/of restylen. Wij zorgen voor al het aanvullend materiaal. Stuur voor meer informatie een mail naar marieke.fernhout [at] ru.nl.

Filmavond

Iedere eerste én derde zondag van de maand kijken we vanaf 19.00 uur naar een ‘fine arts’ film in de huiskamer van de Studentenkerk. Na afloop delen we onze gedachtes, gevoelens en onze eigen kijk op de film om onze horizon te verbreden. De filmavond is in het Engels en alle films hebben Engelstalige ondertiteling. De film op de eerste zondag van de maand is niet religieus en die op de derde zondag van de maand is wel religieus. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar joseph.geelen [at] ru.nl (joseph[dot]geelen[at]ru[dot]nl).

Potluck diner

Iedere tweede zondag van de maand houden wij om 19.00 uur een potluck diner. Iedereen neemt iets te eten mee om te delen en het kookteam zorgt voor wat hapjes. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar joseph.geelen [at] ru.nl (joseph[dot]geelen[at]ru[dot]nl).

Meer informatie

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur
Vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur

Sociale media

Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

Contact

Heb je een vraag over één van onze activiteiten? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

+31 24 361 91 88

Organisatieonderdeel