Word DEI-ambassadeur

Het DEI Student Ambassadors-programma bestaat sinds 2019 en biedt jou de kans om bij te dragen aan een inclusievere, gastvrijere omgeving op onze campus. Als studentambassadeur krijg je de kans om DEI-trainingen te geven aan studentenorganisaties, mee te denken over DEI-beleid, mede-oprichter te worden van de Radboud GSA, en zelfs gastcolleges te geven over DEI-onderwerpen die jou interesseren. Klinkt dit als iets voor jou? Wil jij ook helpen om een diverse en inclusieve gemeenschap te creëren? Dan is dit programma iets voor jou!

Het programma bestaat uit twee delen. Je begint met een tweedaagse training waarin je de basis van DEI leert kennen. Na deze sessies kun je beslissen of je je voor het jaarprogramma wilt inschrijven. Dit jaarprogramma bestaat uit zes extra trainingen verspreid over het jaar, waarin je dieper ingaat op thema’s zoals inclusief leiderschap, onbewuste vooroordelen en communicatie. Deze trainingen geven je de tools en kennis om zelf projecten of evenementen te organiseren als DEI-ambassadeur en zo van onze campus een nog fijnere plek voor iedereen te maken.

Aanmelden en meer informatie

Wil jij je aanmelden voor dit programma? Stuur ons dan een mail! Vertel ons wat je graag uit dit programma wilt halen, welke onderwerpen je interessant vindt, en wat jij zou willen veranderen om onze campus inclusiever te maken. Je kunt je aanmelding sturen naar inclusion [at] ru.nl. Vergeet niet je (voorkeurs)naam en studie te vermelden. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op! De aanmelding voor dit jaar sluit op 15 september om 23.59 uur.

Fleur Hubau

Ervaringsverhalen

‘Ik kan andere studenten alleen maar aanmoedigen om zich aan te melden voor het programma. Waarom zou je het niet doen? Je leert je eigen referentiekader te bevragen, steekt ontzettend veel op van de andere gemotiveerde studenten en het is heel bijzonder om elkaars ervaringen te horen. En ga er vooral met een open houding in, want dan haal je er ook het meeste uit.’  

Lees het verhaal van Fleur

Dennis van de Laar

Na mijn opleiding hoop ik mij ook met mijn werk in te kunnen zetten voor de neurodiverse minderheid in de samenleving omdat daar veel winst te behalen is. Afwijken van de norm? Daar is niks mis mee! Het maakt iedere student juist uniek waardoor we ervoor zorgen dat we op een campus vol diversiteit studeren en niet op een campus waar er één eliteclub is.’ 

Lees het verhaal van Dennis

Contact