Zoek in de site...

Infectieziekten

Bof
Sinds december 2009 komt bof weer regelmatig voor in Nederland, met name onder studenten. Studenten hebben meer kans op bof, omdat het onderlinge contact bij deze groep - onder andere door verenigingsactiviteiten en het wonen in studentenhuizen - over het algemeen intensief is.

Het Rijksvaccinatieprogramma
Het Rijksvaccinatieprogramma voorziet in vaccinatie tegen de bof met de  BMR (Bof, Mazelen, Rode Hond) bij 14 maanden en 9 jaar.

  • Studenten die niet of onvolledig zijn gevaccineerd, kunnen zich alsnog laten vaccineren bij de Arbo- en Milieudienst (024-3615400).
  • Wie niet meer zeker weet of hij gevaccineerd is, kan contact opnemen met een van de regiokantoren van de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma’s (DVP).

Stage of werk in het buitenland
Wanneer je voor stage of werk naar het buitenland gaat, kun je risico lopen op diverse infecties. Zorg dat je goed voorbereid op stap gaat en maak een afspraak bij de Radboud Travel Clinic.

Studenten geneeskunde, tandheelkunde en biomedische wetenschappen
Studenten geneeskunde, tandheelkunde en biomedische wetenschappen kunnen in hun werk met diverse infectieziekten te maken krijgen. Informatie over veilig werken, vaccinaties (o.a. tegen hepatitis B) en achtergrondinformatie over een aantal relevante infectieziekten vind je hier Infectiepreventie in het medisch onderwijs.