Zaaknummer: CBE14.055

  • Zaaknummer: 14.055
  • Examencommissie: Commissie Studieadvies Eerste Jaar
  • Onderwerp: Termijnoverschrijding
  • Uitspraak: Kennelijk niet-ontvankelijk

Inhoud:
Appellant geeft aan dat hij zijn pro forma beroepschrift pas na de vermelde beroepstermijn heeft ingediend omdat hij nog aan het twijfelen was of hij überhaupt beroep zou instellen. Op dit moment volgt appellant de opleiding pedagogische wetenschappen maar het liefst wil hij verder gaan met de opleiding Psychologie.

Appellant heeft zijn beroepschrift digitaal, via het Centraal Klachtenloket, op 10 oktober 2014 ingediend. Op 10 oktober 2014 is de termijn van zes weken verstreken. Derhalve zou appellant in het door hem ingestelde beroep niet-ontvankelijk verklaard moeten worden. Niet-ontvankelijk verklaring kan achterwege blijven indien sprake is van een verschoonbare termijnoverschrijding. De stelling van appellant dat hij aan het twijfelen was of hij beroep wilde instellen is onvoldoende grond om een uitzondering te maken op de voorgeschreven beroepstermijn van zes weken. In de rechtsmiddelenclausule die onder de beslissing van verweerster is opgenomen is expliciet vermeld dat tegen die beslissing binnen zes weken beroep kan worden ingesteld bij het College. Van appellant mag derhalve in redelijkheid verwacht worden dat hij, ook indien hij nog twijfelde of hij beroep wilde instellen, zijn pro forma beroep tijdig indient om de termijn te sauveren.

Nu er verder geen bijzondere omstandigheden zijn gesteld of gebleken die kunnen leiden tot het oordeel dat er sprake is van verschoonbare termijnoverschrijding, dient appellant in het door hem ingestelde beroep niet-ontvankelijk verklaard te worden.

Volledige uitspraak (pdf, 37 kB)