Zaaknummer: CBE 15.057

  • Zaaknummer: CBE 15.057
  • Verweerster: examencommissie Tandheelkunde
  • Onderwerp: o.a. Verplichting deelname Mentorgroep Professioneel Gedrag
  • Uitspraak: deels gegrond, voor het overige ongegrond of niet-ontvankelijk

Inhoud: Appellant heeft beroep ingesteld tegen vier beslissingen van verweerster en examinatoren. Inzake de twee beslissingen van de examinatoren is appellant niet-ontvankelijk in zijn beroep nu hij het beroep buiten de beroepstermijn van zes weken heeft ingediend en in beide beslissingen een beroepsclausule is opgenomen. Voor de beslissing van verweerster waarin zij appellant de verplichting oplegt om deel te nemen aan de Mentorgroep Professioneel Gedrag geldt dat appellant het beroep eveneens buiten de beroepstermijn heeft ingediend. Bij deze beslissing ontbreekt echter een beroepsclausule, zodat de termijnoverschrijding van appellant naar het oordeel van het College verschoonbaar is.

Het College constateert voorts inhoudelijk dat aan appellant bij beslissing een verplichting wordt opgelegd tot deelname aan de Mentorgroep, maar dat er nergens in de OER iets is bepaald ten aanzien van de Mentorgroep, dan wel van de bevoegdheid van verweerster om een dergelijke werkgroep verplicht te stellen voor studenten. Het College is derhalve van oordeel dat verweerster de werkgroep niet verplicht mag stellen. Het beroep van appellant slaagt op dit punt.

Tot slot ziet het beroep van appellant op de beslissing van verweerster om appellant niet toe te laten tot het blok Functieherstel 6. Verweerster stelt dat appellant niet voldoet aan de ingangseisen voor het blok Functieherstel 6, zoals ook is opgenomen in de OER. Voorts stelt verweerster dat het gebrek aan professioneel gedrag bij appellant het evident onwenselijk maakt om appellant toe te laten tot het blok Functieherstel 6. Het College is van oordeel dat verweerster haar beslissing voldoende en duidelijk gemotiveerd heeft en verklaart het beroep van appellant op dit punt ongegrond.

Volledige uitspraak (pdf, 105 kB)